R.Sikorskis: „Rusai nenumatė Krymo užėmimo padarinių“

Rusai nenumatė visų politinių ir ekonominių Krymo užėmimo padarinių, pareiškė ketvirtadienį Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Pasak R.Sikorskio, ir Lenkija, ir visa Europa suinteresuotos, kad Ukraina stiprėtų.<br>AP nuotr.
Pasak R.Sikorskio, ir Lenkija, ir visa Europa suinteresuotos, kad Ukraina stiprėtų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

PAP-ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:44 PM

Anot pareigūno, jis turįs omenyje Rusijos politinius nuostolius ir dėl ES sankcijų pasikeitusį ekonominį klimatą.

„Dar visai neseniai karas Europoje buvo neįsivaizduojamas, bet šiandien, deja, yra kitaip“, – sakė jis interviu radijo stočiai TOK FM.

Pasak Lenkijos URM vadovo, Rusijos laukia skaudžios pasekmės, jeigu ji nepasitrauks iš Krymo. Čia jis pateikė daugiausia turkų gyvenamo separatistinio Šiaurės Kipro pavyzdį. „Ten nesileidžia užsienio lėktuvai, nėra investicijų, prekybos. Todėl Šiaurės Kipras yra tris kartus neturtingesnis negu visa kita salos dalis“, – teigė R.Sikorskis.

Paklaustas apie vizas, ministras priminė, kad Krymo gyventojai, norėsiantys vykti į ES šalis, turės prašyti Šengeno vizų konsulatuose Ukrainoje.

Pasak R.Sikorskio, ir Lenkija, ir visa Europa suinteresuotos, kad Ukraina stiprėtų, pradėtų kovoti su korupcija ir „kitomis patologijomis“.

Paklaustas, ar svarstomas Ukrainos priėmimo į NATO klausimas, Lenkijos diplomatijos vadovas pareiškė, kad NATO „nori vienyti tas šalis, kurios iš tikrųjų siekia būti Aljanse ir didina jo saugumą“. „Tad tokios temos – Ukraina Aljanse – tiesiog nėra“, – pabrėžė jis. R.Sikorskis pridūrė, kad taip pat neplanuojamos jokios bendros karinės pratybos su ukrainiečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.