Amerikoje įvykdyta mirties bausmė serijiniam žudikui

JAV Teksaso valstijoje

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2014, 1:50 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:21 PM

Žinybų duomenimis, 49 metų Tommy Sellsui suleisti nuodai, 18.27 val. vietos laiku jis paskelbtas mirusiu.

Mirtininko advokatai paskutinę minutę mėgino sustabdyti egzekuciją, pareikalaudami duomenų apie mirtinos substancijos kilmę. Jie norėjo daugiau sužinoti apie nuodus, kad galėtų spręsti, ar tai nėra žiauri bausmė.

Tačiau teisėjai nusprendė, jog pareigūnai neprivalo suteikti informacijos apie nuodų tiekėjus, kad apsaugotų juos nuo išpuolių.

Per egzekucijas JAV pastaruoju metu vis dažniau naudojamas oficialiai neregistruota medžiaga pentobarbitalis. JAV kalėjimai jau kuris laikas susiduria su nuodų tiekimo problemomis, nes Europos gamintojai atsisako juos parduoti egzekucijoms.

Keli JAV kalėjimai dėl to naudoja naujus, neišbandytus nuodų mišinius, kuriuos gauna iš nesertifikuotų tiekėjų. Žmogaus teisių aktyvistai teigia, kad tokios medžiagos gali sukelti „bereikalingus skausmus“, o tai yra nusižengimas konstitucijai.

T.Sellsui mirties bausmė skirta dėl brutalaus 13-metės mergaitės nužudymo. Jis siejamas ir su dešimtimis kitų žmogžudysčių. Vietos stoties „Fox 29“ duomenimis, vyras teisme gyrėsi įvykdęs iki 70 nužudymų. Jis apie save kalbėjo: „Aš esu neapykanta“.

Tai buvo jau penktoji egzekucija Teksase šiais metais ir 15-oji JAV. Pernai daugiau nei trečdalis visų JAV egzekucijų įvykdyta Teksase.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.