Ieškoti dingusio lėktuvo pasitelkia naują įrangą

Prieš keturias savaites Indijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-04 09:00, atnaujinta 2018-02-14 21:36

Du laivai, aprūpinti tokia įranga, penktadienį ketina apieškoti 240 km ilgio povandeninę juostą, tikintis aptikti kokių nors orlaivio pėdsakų. Operacijoje taip pat dalyvaus 14 lėktuvų ir dar 9 laivai, kurie bandys rasti nuolaužų vandenyno paviršiuje.

Australijoje įkurto tarptautinės paieškos koordinavimo centro vadovas Angusas Houstonas informavo, kad paieškos darbus atnaujins ir Australijos laivas „Ocean Shield“, kuriam „juodųjų dėžių“ aptikimo įrangą paskolino JAV karinis jūrų laivynas. Anot pareigūno, paieškos vieta buvo pasirinkta remiantis palydoviniais stebėjimais surinkta informacija.

„Remiantis esama medžiaga ir apytiksliais skaičiavimais, yra vilties rasti orlaivio liekanas“, - kalbėjo A.Houstonas.

Vietovė, kurioje bus atliekama paieška, yra už 1 700 kilometrų į pietvakarius nuo vakarinių Australijos pakrančių. Vilties teikia ir sąlyginai geros oro sąlygos, - centro specialistų duomenimis, matomumas sieks apie 10 kilometrų.

ELTA primena, kad „Malaysia Airlines“ priklausantis „Boeing 777-200“ lėktuvas su 239 keleiviais iš oro dispečerių radarų dingo kovo 8 d., skrisdamas iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro į Kinijoje esantį Pekiną. Po nuodugnaus tyrimo lėktuvo nuolaužų paieška buvo sukoncentruota pietinėje Indijos vandenyno dalyje, už kelių tūkstančių kilometrų nuo planuoto lėktuvo maršruto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.