JAV - įspūdinga jūroje susirgusios mergaitės gelbėjimo operacija

Kai suserga vaikas, juo ima rūpintis tėvai. O sergančio vaiko būklei pablogėjus skubama kreiptis į medikus. Tačiau Erico ir Charlotte Kaufmanų šeima susidūrė su kliūtimi – į kelionę jachta su dviem vaikais leidęsi amerikiečiai buvo už 1,4 tūkst. km nuo kranto, kai sunkiai susirgo vienerių metų dukrelė Lyra. Į pagalbos šauksmą atsiliepė JAV kariškiai, surengę įspūdingą gelbėjimo operaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 6, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:27 PM

Kai praėjusį ketvirtadienį Kaufmanai pastebėjo, jog jų dukrelę išbėrė ir ji ėmė karščiuoti, iš pradžių manyta, jog padės 10 metrų ilgio jachtoje turėti vaistai. Tačiau karščiavimas neatslūgo, todėl palydovinio ryšio telefonu nerimaujantys tėvai pasiuntė pagalbos signalą.

Už 1450 kilometrų nuo Meksikos krantų plaukiančios jachtos „Rebel Heart“ keleiviams reikėjo skubios pagalbos. Į pagalbos šauksmą iš pradžių atsiliepė JAV pakrančių apsaugos tarnyba, o greitai prisidėjo ir JAV oro pajėgos ir laivynas. Iš San Diego į kelionę aplink pasaulį išplaukusi šeima buvo užtikrinta, kad sunkiai susirgusi vienerių metų Lyra nebus palikta likimo valiai.

Kaip mat buvo mobilizuoti pajėgumai ir pradėta sudėtinga gelbėjimo operacija: iš Kalifornijos Nacionalinės gvardijos oro pajėgų bazės pakilo lėktuvas C-130 su keturiais gelbėtojais.

Pagal pateiktas koordinates gelbėtojų lėktuvas atskrido iki taikinio, virš jo apsuko kelis ratus, o tada iš maždaug kilometro aukščio gelbėtojai iššoko su parašiutais ir nusileido prie pat jachtos.

Įlipę į laivo denį JAV laivyno medikai suteikė mergaitei pirmąją pagalbą ir stabilizavo jos būklę. Spėjama, kad mergaitė galėjo apsinuodyti maistu.

Tuo tarpu į pagalbą atskubėjo ir kursą pakeitusi 3-ojo JAV laivyno fregata „USS Vandegrift“, kurioje dirbantys medikai jau buvo pasiruošę priimti mažąją pacientę.

Kaufmanai kartu su Lyra ir jos 3 metų sesute Cora prieš dvi savaites leidosi į kelionę aplink pasaulį. Patyrusių buriuotųjų šeima buvo gausiai apsirūpinusi maisto, vandens atsargomis ir ryšio priemonėmis. Be to, Kaufmanai socialiniame tinkle „Facebook“ nuolat rašė dienoraštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.