Libijos sukilėliai sutiko atidaryti du naftos terminalus

Du Libijos naftos terminalai

Naftos gavyba Libijoje antrąjį 2013 metų pusmetį sumažėjo nuo 1,5 mln. iki 250 tūkst. barelių per parą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naftos gavyba Libijoje antrąjį 2013 metų pusmetį sumažėjo nuo 1,5 mln. iki 250 tūkst. barelių per parą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:12 PM

Apie naftos uostų atblokavimą pranešama susitarime, kurį pasirašė sukilėlių lyderis Ibrahimas Jathranas ir Libijos valdžios atstovai.

Savo ruožtu Libijos vyriausybė įsipareigojo išmokėti piniginę kompensaciją kovotojams, atsisakyti jiems pateiktų kaltinimų, taip pat atšaukti savo karius iš užgrobtų uostų.

Apie pradėtas sukilėlių ir valdžios derybas buvo paskelbta kovo viduryje. Sukilėliai žadėjo atšaukti naftos objektų blokadą su sąlyga, jeigu vyriausybės kariuomenė bus išvesta iš uostų.

Tuo tarpu Libijos valdžia pateikė ultimatumą sukilėliams, reikalaudama per dvi savaites nutraukti naftos saugyklų blokadą rytinėje šalies dalyje.

Naftos gavyba Libijoje antrąjį 2013 metų pusmetį sumažėjo nuo 1,5 mln. iki 250 tūkst. barelių per parą. Nuo liepos iki gruodžio dėl blokados patirti nuostoliai siekė 9 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.