V.Putinas: pernai Rusijoje demaskuoti 258 šnipai

Rusijos prezidentas Vladimiras

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-07 17:05, atnaujinta 2018-02-14 19:55

Prezidentas taip pat paragino sugriežtinti Rusijos nacionalinių informacinių resursų, duomenų bazių ir telekomunikacijų saugumą, nes pernai šalyje įvykdyta daugiau kaip 9 mln. kibernetinių atakų prieš vyriausybės internetines svetaines.

„Turime būti pasiruošę tolimesnėms tokio pobūdžio atakoms“, - įspėjo V.Putinas.

Kovo viduryje nemažai koordinuotų programišių atakų sutrikdė Rusijos prezidento kanceliarijos, Centrinio banko, Užsienio reikalų ministerijos ir kitų įstaigų portalų veiklą. Manoma, kad padažnėjusias kibernetines atakas lėmė Rusijos užsienio politika Krymo pusiasalyje.

Įspėjo nevyriausybines organizacijas

V.Putinas savo kalboje Federalinės saugumo tarnybos (FST) darbuotojams pagrasino griežtesniais veiksmais nevyriausybinėms organizacijoms. „Mes niekada neleisime, kad jos būtų išnaudojamos destruktyviai veiklai, kaip Ukrainoje“, - pareiškė jis. 

Ukrainoje užsienio nevyriausybinės organizacijos finansavo nacionalistines ir neonacistines grupuotes ir taip prisidėjo prie valdžios Kijeve pakeitimo, pabrėžė V. Putinas. 

Prieštaringai vertinamas įstatymas Rusijoje įpareigoja visas nevyriausybines organizacijas, kurios gauna finansinę paramą iš užsienio, registruotis „užsienio agentėmis“. 

V. Putinas, be to, įspėjo dėl terorizmo plitimo. „Ekstremistinės ir radikalios grupuotės mėgina savo veiklą iš Šiaurės Kaukazo išplėsti į kitus šalies regionus, pavyzdžiui, Volgos sritį ir Centrinę Rusiją, - kalbėjo prezidentas. - Jos nori išprovokuoti etninius ir religinius konfliktus“. 

Tam teroristai esą per internetą ir socialinius tinklus agresyviai verbuoja jaunimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.