Popiežius prekybą žmonėmis pavadino nusikaltimu žmogiškumui

Popiežius

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-04-10 20:32, atnaujinta 2018-02-14 18:04

Popiežius kalbėjo dviejų dienų Vatikano organizuotos tarptautinės konferencijos prekybos žmonėmis klausimais baigiamojoje sesijoje, kurioje dalyvavo aukšto rango teisėsaugos institucijų pareigūnai, politikai ir religinių bendruomenių atstovai.

Prekyba žmonėmis yra atvira šiuolaikinės visuomenės žaizda, rykštė Kristaus kūnui. Tai nusikaltimas žmogiškumui“, – sakė jis.

Nukrypdamas nuo pasiruoštos kalbos teksto pontifikas sakė, kad yra daug „gerų žmonių, kurie nori šaukti „gana“ prekybai žmonėmis“.

Tarp konferencijos dalyvių buvo Britanijos vidaus reikalų ministrė Theresa May, Interpolo generalinis sekretorius Ronaldas Noble'as, Londono miesto policijos viršininkas seras Bernardas Hoganas-Howe'as ir kovos su prekyba žmonėmis aktyvistai iš viso pasaulio, tarp jų buvo daug vienuolių.

Kaip rodo praėjusį spalį paskelbta labdaros fondo „Walk Free“ ataskaita, visame pasaulyje vergijoje gyvena beveik 30 mln. žmonių, dauguma jų yra vyrai, moterys ir vaikai, kuriuos nusikalstamos gaujos pardavė dirbti sekso vergais arba dirbti nekvalifikuotus darbus.

B.Hoganas-Howe'as žurnalistams sakė, kad labai svarbus yra su tokių nusikaltimų aukomis dirbančių bažnyčios grupių ir policijos bendradarbiavimas.

„Tai gana galingas tinklas. Jame turime įvairių policijos pajėgų vadovų ir daug žmonių, kurie yra lyderiai. Jie yra atsidavę (šiam darbui)“, – kalbėjo jis.

Pasak Londono policijos viršininko, labai svarbu, kad tokie pasaulio lyderiai kaip popiežius smerkia prekybą žmonėmis, įvardina ją kaip nusikaltimą žmogiškumui, ir tiki, kad toks pasmerkimas gali duoti konkrečių rezultatų.

„Tai nėra tik pareiškimas, jis skatina vyriausybes priimti įstatymus. Toks pareiškimas skatina vyriausybes padaryti šią problemą vienu pagrindinių savo prioritetų“, – kalbėjo jis.

Kardinolas Vincentas Nicholsas, Vestminsterio arkivyskupas, sakė: „Sužinojome, kad išgelbėjamas tik vienas procentas į vergiją patekusių žmonių. Buvo pasakyta, kad vergija dar niekada nebuvo taip paplitusi pasaulyje kaip šiandien“.

Vienu pagrindinių savo pontifikato uždavinių iš Argentinos kilęs popiežius yra paskelbęs neturtingų ir labiausiai pažeidžiamų žmonių gynimą. Pranciškus yra ne kartą raginęs saugoti ir užtarti pabėgėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.