Ukrainos vyriausybei - Luhansko prorusiškų separatistų atsakas

Ukrainos

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“-BNS

Apr 10, 2014, 10:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:01 PM

Ukrainos laikinasis prezidentas Olehas Turčynovas ketvirtadienį pažadėjo, kad prorusiški kovotojai, užėmę vyriausybinius pastatus kai kuriuose rytiniuose miestuose, išvengs baudžiamosios atsakomybės, jeigu sudės ginklus ir nutrauks jau keturias dienas trunkančią įstaigų okupaciją.

Saugumo tarnybos pastatą užėmę neperšaunamomis liemenėmis apsirengę ir Kalašnikovo automatais, pistoletais ir kitokiais šautuvais ginkluoti protestuotojai pareiškė, kad sudės ginklus tik tuomet, jei Kijevas sutiks surengti referendumą dėl regiono ateities.

„Mes reikalaujame konkrečiai referendumo dėl federalizavimo, kad būtų išgirsta žmonių valia“, – sakė Aleksejus Kolekinas, vienas iš protesto lyderių, užsibarikadavusių penkių aukštų pastate.

Šie reikalavimai primena įvykius Ukrainos Krymo regione, kuris paskelbė nepriklausomybę ir balsavo už prisijungimą prie Rusijos. Kijevas jiems nepritaria sakydamas, kad tai yra dalis Rusijos vadovaujamo plano, kurio tikslas suskaldyti šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.