Pilotas skambino telefonu iš jau pradingusio lėktuvo

Dingusio Malaizijos lėktuvo MH370 antrasis pilotas Fariqas Abdulas Hamidas skambino iš savo mobiliojo telefono jau po to, kai ryšys su lėktuvu jau buvo nutrūkęs, praneša „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:11 PM

Anot tyrėjų, skambutis iš F.A.Hamido telefono buvo padarytas, kai „Boeing 777“ skrido pažeme netoli Penango salos, kuri yra į šiaurę nuo Malaizijos vakarinės pakrantės.

Iš to galima suprasti, jog lėktuvas su 239 žmonėmis skrido pakankamai žemai, ir artimiausias telekomunikacijų bokštas sugebėjo pagauti F.A.Hamido telefono signalą.

Skambutis iškart nutrūko, tačiau kontaktas tikrai buvo užfiksuotas Malaizijos Penango valstijos telekomunikacijų pastotėje.

Nėra aišku, kam F.A.Hamidas bandė prisiskambinti, nes šaltiniai nusprendė neatskleisti tyrimo detalių.

„Telekomunikacijų kompanijos bokštas užfiksavo bandymą skambinti. Kodėl skambutis nutrūko – greičiausiai todėl, kad lėktuvas greitai judėjo tolyn nuo bokšto ir nepriartėjo prie kito bokšto dengiamos teritorijos“, - aiškino šaltinis.

Paskutinis F.A.Hamido kontaktas buvo per „WhatsApp Messenger“ kovo 7-ąją apie 23 val. 30 min., prieš pat įlipant į lėktuvą, išsiruošusį 6 valandų skrydžiui į Pekiną.

F.A.Hamido telefono pokalbių istorija rodo, kad paskutinis asmuo, kuriam jis skambino, buvo „iš jo reguliarių kontaktų“, tuo numeriu jis dažnai skambindavo.

Paskutinis skambutis buvo atliktas likus mažiau nei dviem valandoms iki lėktuvo pakilimo iš Kvala Lumpūro tarptautinio oro uosto.

Anot kai kurių šaltinių, F.A.Hamido telefono istorija rodo, kad paskutinis skambutis prieš jam įsėdant į lėktuvą „atsijungė“. „Tai paprastai būna, kai telefonas išjungiamas, - aiškino šaltinis. - Bet vienu momentu, kai lėktuvas buvo ore netoli Penango (tuoj po to kai lėktuvas dingo iš radarų), linija vėl „susijungė““.

Tas „susijungimas“ nebūtinai reiškia, kad tikrai buvo skambinama. Tai galėjo įvykti ir tiesiog vėl įjungus telefoną.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.