Buvęs Italijos premjeras darbuosis senelių namuose

Italijos teismas antradienį nurodė buvusiam premjerui, milijardieriui Silvio Berlusconi, kuris buvo nuteistas dėl mokestinio sukčiavimo, vienus metus dirbti visuomenei naudingą darbą, pranešė Italijos žiniasklaida. S.Berlusconi turės laikytis komendanto valandos, bus suvaržytos jo kelionės.

S.Berlusconi laukia viešieji darbai senelių namuose ir jokių naktinių vakarėlių už namų ribų.<br>"Reuters" nuotr.
S.Berlusconi laukia viešieji darbai senelių namuose ir jokių naktinių vakarėlių už namų ribų.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 15, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:03 PM

Milano teismas nusprendė, kad S.Berlusconi turės vieną dieną per savaitę darbuotis neįgalių ir pagyvenusių žmonių centre netoli jo valdų Milano užmiestyje.  Tai dar vienas pažeminimas šiam 77 metų magnatui, kuris buvo išmestas iš parlamento ir šešerius metus negalės dalyvauti rinkimuose.

Antradienį teismas nurodė, kad S.Berlusconi daugiausia turi būti Lombardijos regione, kur gyvena, bet leido jam kas savaitę nuo antradienio iki ketvirtadienio vykti į Romą.

S.Berlusconi pernai buvo nuteistas byloje, susijusioje su jo verslo imperijos „Mediaset“ 10-ajame dešimtmetyje įsigytomis televizijos platinimo teisėmis.

Į kalėjimą jis nebus nusiųstas dėl Italijoje galiojančio atlaidumo tiems, kam per 70, be to, jo bausmė gali būti dar sutrumpinta dėl gero elgesio, iki devynių mėnesių.

S.Berlusconi taip pat bus uždrausta susitikti su kitais teistais žmonėmis, tarp kurių yra mažiausiai vienas artimas jo sąjungininkas.

Bus apribotos ekspremjero galimybės keliauti, bet sąlygos yra švelnesnės nei namų areštas.

Pagal įprastas taisykles jam nebūtų leista išvykti už Lombardijos regiono, kurio sostinė yra Milanas, ribų ir jam reiktų prašyti specialios privilegijos, jei jis norėtų nuvykti į Romą politiniais reikalais.

S.Berlusconi vis dar yra nominalus opozicinės partijos „Forza Italia“ („Pirmyn, Italija“), kuri yra pagrindinė šalies centro dešiniųjų grupė, lyderis ir vadovauja jos kampanijai prieš Europos Parlamento rinkimus šių metų gegužę.

S.Berlusconi tvirtina, kad yra visiškai nekaltas dėl visų jam kada nors pateiktų kaltinimų ir nuolat tvirtina, jog didelė Italijos teismų dalis dėl palankumo kairiesiems rezga prieš jį sąmokslą, kad išstumtų jį iš politikos.

Šiuo metu jo laukia dar dvi bylos. Birželio 20 dieną turi prasidėti jo apeliacijos procesas ryšium su septynerių metų kalėjimo bausme ir draudimu visam gyvenimui dirbti parlamente dėl lytinių santykių su nepilnamete prostitute ir piktnaudžiavimo valdžia.

Jis taip pat yra atsakovas byloje dėl įtariamo 3 mln. eurų kyšio 2006 metais, siekiant, kad vienas centro kairiųjų senatorius prisijungtų prie jo partijos. Tas žingsnis tada padėjo nuversti konkurentų vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.