Padovanotas vyno butelis kainavo postą

Australijos Naujojo Pietų Velso valstijos premjeras Barry

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2014, 1:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:42 PM

B.O‘Farrellas yra toli gražu ne pirmas pareigūnas, kurį įtraukė didelio masto tyrimas dėl korupcijos šioje valstijoje. Tarp kitų yra jo kolega Liberalų partijoje, senatorius Arthuras Sinodinosas, kuris praėjusį mėnesį atsistatydino iš Australijos iždininko pavaduotojo posto.

Netikėtas B.O‘Farrello atsistatydinimas tikriausiai bus smūgis konservatorių premjerui Tony Abbottui, kuris į valdžią pernai atėjo žadėdamas nutraukti ankstesnės leiboristų vyriausybės prastą funkcionavimą.

B.O‘Farrellas tokį sprendimą priėmė tyrėjams paskelbus apie ranka rašytą raštelį su padėka už 1959-ųjų „Penfolds Grange“ butelį, kitą dieną po to, kai jis paneigė ką nors apie tai žinantis.

„Vis dar negaliu prisiminti 1959-ųjų „Grange“ butelio gavimo, negaliu paaiškinti, kas nutiko tam vyno buteliui“, – Sidnėjuje žurnalistams sakė B.O‘Farrellas.

„Tačiau sutinku, kad yra mano pasirašytas padėkos raštelis, ir kaip žmogus, tikintis atskaitingumu ir atsakomybe, priimu savo veiksmų pasekmes“, – pridūrė jis.

B.O‘Farrellas tą vyno butelį gavo iš verslininko ir teisininko Nicko Di Girolamo, susijusio su nemalonėn patekusiu buvusiu Naujojo Pietų Velso parlamento nariu Eddie Obeidu, kurio atžvilgiu tyrimą vykdo valstijos Nepriklausoma kovos su korupcija komisija (ICAC).

E.Obeidas buvo politinis tarpininkas Leiboristų partijos Naujojo Pietų Velso skyriuje. Nacionaliniu lygiu ši partija yra opozicijoje T.Abbotto vyriausybei.

T.Abbottas suskubo ginti B.O‘Farrello ir sakė, kad jo atsistatydinimas demonstruoja sąžiningumą, o ne korupciją.

„Akivaizdu, kaip dabar žinome, kad jis vakar netyčia suklaidino ICAC ir žengė absoliučiai garbingą žingsnį atsistatydindamas iš premjero posto“, – žurnalistams sakė T.Abbottas.

„Tai labai aukšto lygio garbingumas ir sąžiningumas. Mes matome sąžiningumo aktą, garbės aktą, tokį, kokius retai matydavome Australijos politikoje“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.