Studentų vakarėlis baigėsi 5 žmonių žūtimi

Jis sučiuptas pasitelkus šunis. Spėjamas žudikas dėl nedidelių kąstinių žaizdų nuvežtas į ligoninę.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:04 PM

Jis sučiuptas pasitelkus šunis. Spėjamas žudikas dėl nedidelių kąstinių žaizdų nuvežtas į ligoninę.

Policija į namą Kalgario šiaurės rytuose buvo iškviesta 1.20 val. Čia apie 15-20 studentų pradžioje sode, o vėliau viduje šventė semestro pabaigą.

Kalgario policijos viršininkas Rickas Hansonas šį incidentą pavadino „didžiausia masine žmogžudyste“ per miesto istoriją. 

„Niekada nematėme penkių žmonių, kuriuos nužudė vienas individas vienoje vietoje. Ta scena buvo šiurpi“, – sakė jis per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje. 

Pasak policijos viršininko, įtariamasis buvo kviestas svečias, kuris į vakarėlį atėjo po darbo vietos bakalėjos parduotuvėje. 

„Įtariamasis atvyko į vakarėlį, gavo didelį peilį ir taikėsi į vieną po kitos auką, kurioms smogdavo po kelis kartus, – sakė R.Hansonas. – Šiuo metu negalime pasakyti, kodėl“. 

Pasak jo, jis kalbėjosi su įtariamojo tėvu, kuris yra „visiškai priblokštas“ ir su žmona „išgyvena didžiulį skausmą dėl šeimų, kurias paveikė jų sūnus“. 

„Ir jie norėjo, kad aš būtent tai perduočiau“, – pridūrė R.Hansonas. 

Kaimynystėje gyvenantis Dougas Jonesas  CBC sakė, kad buvo šokiruotas to, kas įvyko. Pasak jo, vakarėlis buvo „normalus susirinkimas, sakykim, kokių 12-15 vaikų“, kurie, „aišku“, kažką gėrė ir laužavietėje buvo susikūrę laužą. 

„Garsios muzikos nebuvo. Atrodė, kad visi visus pažįsta, – pasakojo D.Jonesas. – Kai ėmė temti ir pasidarė truputį vėsiau, jie suėjo į vidų. O kai visi buvo viduje, net nebūtum žinojęs, kad ten kas nors vyksta. Buvo keliais automobiliais daugiau, kai kas ateidavo ir išeidavo, bet nebuvo nieko neįprasta“. 

Universitetas pareiškė gedintis „penkių jaunų žmonių, kurie buvo nužudyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.