Ukraina pradėjo vykdyti Ženevoje susitartus veiksmus

Šeštadienį Kijevas ėmėsi veiksmų, dėl kurių susitarė ketvirtadienį Ženevoje vykusiame susirinkime: Aktyvi antiteroristinės operacijos fazė pristabdyta, o šalies ministrų kabinetas parengė įstatymo dėl masinių neramumų dalyvių amnestijos projektą. Apie tai praneša Ukrainos naujienų portalas „Segodnya.ua“, remdamasis šalies užsienio reikalų ministerijos pateikiama informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:59 PM

URM pabrėžia, kad aktyvi antiteroristinės operacijos fazė – pagrindiniu šios tikslu laikoma apsauga nuo ginkluotų separatistų ir civilių gyventojų apsauga.

Taip pat Ukrainos ministrų kabinetas neeilinio posėdžio balandžio 17 d. metu priėmė potvarkį dėl valdžios decentralizavimo ir atitinkamų pataisų šalies Konstitucijoje aptarimo. „Pagal šį dokumentą ministrams ir kitų (...) valdžios organų pareigūnams nurodoma iki 2014 metų spalio 1 d. aptarti galimas Konstitucijos pataisas“, – teigia Ukrainos URM.

Kiek anksčiau, balandžio 1 d. Ukrainos ministrų kabinetas patvirtino vietinės savivaldos ir teritorinės valdžios organizacijos reformas – šalyje norima decentralizuoti valdžią, gerokai išplėsti teritorinių bendruomenių įgaliojimus, pakeisti sričių bei rajonų valdymo sistemą.

Taip pat Ukrainos vyriausybė parengė įstatymo projektą dėl masinių neramumų dalyvių rytinėse srityse amnestijos – ši bus taikoma tiems protestuotojams, kurie sudės ginklus ir grąžins valdžiai užimtus administracinius pastatus. Tiesa, net ir tokiu atveju amnestija bus netaikoma asmenims, kurie įtariami vykdę sunkius nusikaltimus.

URM nurodo padedama Ukrainos saugumo tarnybos (UST) ir toliau tęsia kampaniją, kurios metu siekiama iš gyventojų atimti nelegalius ginklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.