V.Putino ėjimas: tapti Rusijos piliečiu bus kur kas lengviau

Kremlius paskelbė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pritarė įstatymo pakeitimams, kuriais supaprastinama Rusijos pilietybės suteikimo procedūra rusakalbiams buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2014, 12:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:47 PM

Šie įstatymo pakeitimai priimami Rusijai aneksavus Ukrainos Krymo pusiasalį ir kilus įtampai rusakalbių gyvenamojoje rytinėje Ukrainoje dalyje.

Kaip skelbia „ITAR-TASS“, įstaymo pataisos leidžia bet kokiam rusakalbiui, „kuris gyvena ar turi artimųjų, kurie gyvena ar anksčiau yra gyvenę Rusijos Federacijos, įskaitant Rusijos imperiją ir SSRS, teritorijoje“, pretenduoti į Rusijos pilietybę.

Pataisomis žadama palengvinti ir pagreitinti pilietybės suteikimo procedūrą.

Tomis pačiomis pataisomis V.Putinas įpareigojo imigrantus, kurie atvyksta dirbti į Rusiją, įrodyti savo žinias apie Rusijos istoriją ir pagrindinius įstatymus bei mokėti rusų kalbą. Tik tada atvykėliams leidžiama ilgiau pasilikti Rusijoje ir ilgainiui pretenduoti į šalies pilietybę.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.