V.Žirinovskio užpulta nėščia moteris atsidūrė ligoninėje

Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis, naujienų agentūros „Rossija segodnia“ korespondentės Stelos Dubovickajos paklaustas, ar reikia imtis atsakomųjų sankcijų prieš Ukrainą, apribojusią Rusijos piliečių vyrų įvažiavimą į šalį, ėmė ją užgaulioti. Nėščia moteris atsidūrė ligoninėje, o V.Žirinovskiui gresia pirtis Valstybės Dūmoje.

V.Žirinovskis užsipuolė nėščią žurnalistę ir liepė jai eiti namo auginti vaikų.<br>„YouTube“ nuotr.
V.Žirinovskis užsipuolė nėščią žurnalistę ir liepė jai eiti namo auginti vaikų.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-21 11:37, atnaujinta 2018-02-14 12:48

„Kokios sankcijos? Reikia geruoju, švelnumu reikia! Kur ten tie priekvaišos, eikite čia!“ – kreipėsi V. Žirinovskis į jį lydinčius partijos bičiulius.

„Ir tu eikš čia, žurnaliste! Dabar aš ištarsiu, o tu (V.Žirinovskio padėjėjas) pribėgi ir pradedi ją žiauriai žaginti. Kristus prisikėlė! Iš tikrųjų prisikėlė! Kristus prisikėlė! Iš tikrųjų prisikėlė! – šūkaliojo Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas. – Eik ir pabučiuok ją. Griebk ją!“

Į salę susirinkusių žurnalistų siaubui, vienas V.Žirinovskio padėjėjų iš tiesų fiziškai prilietė S.Dubovickają. Bet tuomet žurnalistės kolegos apsupo moterį, kuri yra šeštas mėnuo nėščia, neleisdami prie jos prieiti.

„Interfax“ korespondentė, mėgindama nuraminti deputatą, atkreipė V.Žirinovskio dėmesį į tai, kad jis, be kita ko, užgaulioja nėščią moterį: „Ką jūs čia darote? Toks elgesys begėdiškas“.

Bet tai nesustabdė žinomo Rusijos politiko, ir jis puolė užtarėją: „Jūs būsite atleista iš darbo, viskas! Dar yra klausimų? Ko čia kišiesi, lesbiete? Dink iš čia“.

„Jums čia ne vieta, jei esate nėščia. Mums reikia sveikų žmonių. Nėščios moterys neturėtų eiti į darbą. Sėdėk namuose ir rūpinkis savo vaiki, supratai? Nykite iš čia, prakeiktos lesbietės!“ – kliedėjo V.Žirinovskis.

Dabar S.Dubovickaja guli ligoninėje.

O, kaip praneša „RIA Novosti“, naujienų agentūra „Rossija segodnia“ pareikalavo, kad Rusijos liberalų demokratų lyderis viešai atsiprašytų.

„Dėl pasišlykštėtino incidento Dūmoje nusprendėme imtis teisinių veiksmų, kad V.Žirinovskis būtų nubaustas taip griežtai, kaip tik įmanoma“, – naujienų agentūrai ir televizijai „Russia Today“ vadovaujanti Margarita Simonian.

Įžeisti žurnalistai dėl V.Žirinovskio elgesio jau kreipėsi į Rusijos parlamento žemųjų rūmų pirmininką Sergejų Naryškiną.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.