Jemene per antskrydžius nukauti 55 įtariami „al Qaeda“ kovotojai

Šie sekmadienį surengti reidai prieš „al Qaeda“ bazes Abjano provincijos kalnuose buvo „vienas iš smarkiausių“ smūgių džihadistų tinklui Jemene, sakoma ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 22, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:40 PM

Šie sekmadienį surengti reidai prieš „al Qaeda“ bazes Abjano provincijos kalnuose buvo „vienas iš smarkiausių“ smūgių džihadistų tinklui Jemene, sakoma ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Sekmadienį genčių šaltiniai nurodė, kad per antskrydžius netoli al Mahfado miestelio žuvo daugiau nei 30 kovotojų, tuo tarpu Gynybos ministerijos tinklalapyje skelbiama, kad jų aukomis tapo tik „keli“ kovotojai.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad tie reidai tęsėsi kelias valandas ir kad „tarp žuvusiųjų esama teroristų arabų ir užsienio piliečių – dabar vyksta atpažinimo procesas“.

Pažymima, kad per šiuos smūgius buvo nukauti trys vietos „al Qaeda“ vadai: Mohammedas Salemas al Masheebi, Fawazas Husseinas al Mihrakas ir Salehas Saeedas al Mehrakas.

Tie antskrydžiai buvo dalis aviacijos smūgių, kuriuos Jemeno pajėgos savaitgalį vykdė kartu su Jungtinėmis Valstijomis. Jie buvo nukreipti prieš Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) – teroristų tinklo vietos padalinį.

Beje, įdomu tai, kad antskrydžiai surengti kaip tik po to, kai internete pasirodė vaizdo įrašas su užfiksuotais "Al Qaeda" kovotojais Jemene. Didžiausią teroristų vadeivų susirinkimą per pastaruosius keletą metų surengę "Al Qaeda" kovotojai noriai leidosi filmuojami ir perdavė perspėjimus JAV, kuriose esą ketino surengti naujų išpuolių bangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.