Australijoje jūra išmetė panašias į Malaizijos lėktuvo nuolaužas

Australijos pietvakarinėje pakrantėje jūra išskalavo tris įtartinas nuolaužas. Ekspertai puolė tirti, ar tai ne dingusio Malaizijos lėktuvo MH370 liekanos, praneša „Daily Mail“.

„Malaysia Airlines“ orlaivio dingimo aplinkybes tirs tarptautinė ekspertų komanda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Malaysia Airlines“ orlaivio dingimo aplinkybes tirs tarptautinė ekspertų komanda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:23 PM

Vienas iš objektų – ilgio sulig automobiliu, su kniedėmis.

Nuolaužas už maždaug 10 km į rytus nuo Ogastos miesto rado žmonės, vaikščiodami paplūdimiu, ir pranešė policijai. Policija nuolaužas nuvežė į saugią vietą.

Australijos transporto saugumo biuras tiria nuolaužų nuotraukas, kad įvertintų, ar reikalingas tolesnis tyrimas, ir ar tai gali būti MH370 nuolaužos.

Tirs tarptautinė komanda

Malaizijos ministrų kabinetas trečiadienį pritarė tarptautinės ekspertų komandos suformavimui, kuri tirs mįslingas „Malaysia Airlines“ orlaivio dingimo aplinkybes, skelbia „Reuters“.

„Pagrindinis šios komandos uždavinys bus įvertinti, nustatyti ir ištirti tikslias nelaimės priežastis, kad ateityje būtų galima išvengti tokių katastrofų „, - spaudos konferencijos metu kalbėjo Malaizijos transporto ministras Hishammuddinas Husseinas.

Ministras taip pranešė apie vyriausybės derybas su valstybine naftos išgavimo ir perdirbimo kompanija „Petronas“ ir kitomis neviešinamomis įmonėmis, kurių prašoma prisidėti prie lėktuvo paieškos Indijos vandenyne.

Šiuo metu povandenines orlaivio nuolaužų paieškas vykdo JAV karinio laivyno paskolintas „Bluefin-21“ autonominis povandeninis laivas, iki šiol atlikęs 9 žvalgybines misijas. Aparato surinktus duomenis analizavę ekspertai tvirtina neradę jokios „dėmesio vertos medžiagos“.

Parengė Jurgita Noreikienė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.