Donecko srityje padegta laikraščio redakcija

Už taip vadinamos „Donecko Respublikos“ kritiką buvo padegta Donecko srityje Kostiantynivkoje įsikūrusio laikraščio „Provincija“ redakcija. Anksčiau ant to paties pastato buvo nuolatos rašomi įžeidžiantys, necenzūriniai užrašai, rašo unian.net

Prorusiški aktyvistai padegė laikraščio redakciją Kostiantynivkoje.<br>„gazeta.ua“ nuotr.
Prorusiški aktyvistai padegė laikraščio redakciją Kostiantynivkoje.<br>„gazeta.ua“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:19 PM

„Provincijos“ redaktorius Michailas Razputko teigė, kad išpuolis buvo nuspėjamas. Prorusiškuose mitinguose jis esą ne kartą girdėjo kalbas apie laikraščio redakcijos sudeginimą.

„Šiąnakt mūsų redakcijoje buvo išmušti dviejų kabinetų langai ir pro juos į patalpas buvo įmesti buteliai su degiuoju skysčiu. Vienas iš kabinetų užsidegė“, – pasakojo M.Razputko.

„Kabinetas stipriai apdegė, taip pat dingo kompiuteris. Visiškai sudegti redakciją neleido nuo karščio įtrūkęs vandens vamzdis. Slaptų filmavimo kamerų filmuotoje medžiagoje užpuolikų veidai nėra matomi.

Išpuoliai prieš mūsų redakciją vyksta jau kurį laiką. Balandžio 18–ąją atėję į darbą radome ant pastato sienos užrašą – „Šiame pastate priimami nauji nariai į „Pravyj Sektor“. Visai šalia – užrašai „Užtenka meluoti“ ir „Fašizmas nepraeis“. O vakar, maždaug apie pietus man paskambino nežinomas vyras. Jis pasakė, kad jeigu dar kartą parašysiu ką nors blogo apie „Donecko Respubliką“, galėsiu kaltinti tik pats save.

Kol kas planuojame tęsti darbą. Kovo mėnesį girdėjome prorusiškus aktyvistus mitinguose šnekant, kad tiek redakciją, tiek mus pačius reikėtų sudeginti, – teigė „Provincijos“ redaktorius.

„Provincija“ – populiariausias laikraštis Kostiantynivkoje. Jame dirba visuomenės veikėjai bei žmogaus teisių gynėjai.

Parengė Saulius Jakučionis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.