M.Chodorkovskis: „V.Putinas Ukrainai keršija už įžeidimą“

Buvęs „Jukos“ vadovas ir Kremliaus represuotas verslininkas Michailas Chodorkovskis Kijeve išsakė savo nuomonę apie krizę Ukrainoje. Anot M.Chodorkovskio, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo veiksmais keršija Ukrainai už revoliuciją, po kurios prezidento posto neteko Viktoras Janukovyčius. Kijeve M.Chodorkovskis pradėjo konferenciją „Ukraina–Rusija: dialogas“.

M.Chodorkovskis įdėmiai seka įvykius Ukrainoje.<br>AP nuotr.
M.Chodorkovskis įdėmiai seka įvykius Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 9:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:08 PM

„Pirmiausia čia susirinkome dėl to, kad mes nepritariame prezidento V.Putino politikai Ukrainos klausimu. Norime išreikšti solidarumą Ukrainos tautai, kuriai Kremliaus režimas stengiasi sutrukdyti savarankiškai kurti savo gyvenimą“, – atvirai dėstė M.Chodorkovskis.

Pasak kalėjime daug laiko praleidusio verslininko, Rusijos propaganda meluoja savo piliečiams, „o mes norime pasakyti žmonėms, ką patys čia matome ir girdime“.

„Prezidentas V.Putinas sprendžia ne globalios strategijos uždavinius. Jis vėl, šįkart Ukrainoje, pasinaudoja savo galimybėmis, kad atkeršytų už asmeninį įžeidimą. Jis jaučia nuoskaudą dėl revoliucijos, dėl to, kad buvo išvytas eksprezidentas V.Janukovyčius ir jo korumpuota aplinka“, – kalbėjo svečias.

Konferencijoje Kijeve dalyvauja Rusijos ir Ukrainos žurnalistai, ekonomistai, politologai, politikai ir visuomenės veikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.