Ceremonijoje – Jono Pauliaus II stebuklingai išgydyta moteris

Jums gyventi liko vienas mėnuo. Tokį medikų nuosprendį prieš trejus metus išgirdo Kosta Rikos gyventoja Floribeth Mora, kuriai buvo diagnozuota pavojinga smegenų liga. Tačiau gydytojų prognozė neišsipildė, o F.Mora įsitikinusi, kad už stebuklingą išgijimą ji turi būti dėkinga velioniui popiežiui Jonui Pauliui II, rašo nydailynews.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:51 AM

50-metė Centrinės Amerikos gyventoja šį sekmadienį dalyvavo Jono Pauliaus II ir Jono XXIII paskelbimo šventaisiais ceremonijoje Vatikane. F.Moros išgijimas laikomas vienu iš dviejų Jono Pauliaus II padarytų stebuklų, kurių reikia, kad žmogus būtų paskelbtas šventuoju.

F.Mora pasakoja, kad stebuklas įvyko 2011 metais - po to, kai ji pažiūrėjo Jono Pauliaus II beatifikacijos, t.y. paskelbimo palaimintuoju, ceremoniją. 

Moteris tuomet kentė didelius galvos skausmus, kuriuos jai kėlė smegenų aneurizma. Smegenų aneurizma - tai nenormalus kraujagyslės dalies išsiplėtimas. Ta vieta bet kada gali plyšti ir kraujas užlieti smegenis. Tokiais atvejais daugiau nei pusė žmonių miršta, išgyvenusieji patiria begalę komplikacijų.

Kraupią diagnozę moteris išgirdo 2011 m. balandį – likus mėnesiui iki Jono Pauliaus II beatifikacijos ceremonijos. Medikai nustatė, kad F.Morą kamuojantys siaubingi galvos skausmai - tai ne migrena. Moters smegenys tino, smegenys ėmė kraujuoti. Medikai nuleido rankas ir pasakė, kad F.Mora negyvens ilgiau negu mėnesį. 

Bet tada įvyko stebuklas.  Moteris teigia, kad Jono Pauliaus beatifikacijos išvakarėse prašė sutuoktinio neduoti jai migdomųjų, kuriuos išrašė gydytojas, nes norėjo būtinai pažiūrėti ceremoniją. Tačiau vyras ją privertė vaistus išgerti.

Nepaisant to, moteris atsibudo laiku. „Kaip? Nežinau. Bet aš pažiūrėjau beatifikaciją“, - pasakojo F.Mora.

Po to ji vėl užmigo ir atsibudo tamsoje. Ir tada iš mirusio popiežiaus portreto, kuris stovėjo ant lentynos prie televizoriaus, pasigirdo Jono Pauliaus II balsas.

„Kelkis, nebijok“, - paragino balsas.

„Jaučiausi išsigandusi, apsidairiau. Buvau viena. Vėl pažiūrėjau į lentyną. O jis man pasakė: „Kelkis, nebijok“. Taigi aš atsikėliau ir pasakiau: „Taip, pone“, - prisiminė F.Mora.

Anot moters, galvos skausmas buvo dingęs. Ji nuskubėjo pas vyrą, kuris labai nustebo ir paklausė, ką ji daro. O ji tik kartojo: „Jaučiuosi gerai, jaučiuosi gerai, jaučiuosi gerai“.

F.Mora sakė, kad nuėjo pas gydytojus, kurie pakartojo tyrimą rentgenu. Aneurizma buvo išnykusi.

F.Moros neurochirurgas Alejandro Vargas teigė, jog moters išgijimui medicininio paaiškinimo nėra.

„Buvo išties neįtikėtina - lapkričio mėnesį jos smegenyse nebuvo absoliučiai jokių pėdsakų, kad ji būtų sirgusi aneurizma. Tokio dalyko nemačiau per visą savo karjerą“, - paliudijo medikas. Moteris yra įsitikinusi, kad ją išgydė Jonas Paulius II ir dar prieš kanonizavimo ceremoniją jį vadino šventuoju.

„Aš visada vakarais melsdavausi: „Dieve, aš tikiu, bet padidink mano tikėjimą, nes aš bijau, Jonai Pauliau, melskis už mane, - yra prisipažinusi F.Mora. - Man visada labai patiko Jonas Paulius, kai jis dar buvo gyvas. Jis yra šventasis – vyras, kurį Dievas atsiuntė į Žemę ir parodė pasauliui, kad jis yra mūsų draugas.“

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.