Rusijoje policininkus puldinėję banditai ilgam sėdo už grotų

Rusijos teismas pirmadienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 28, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:13 AM

Šeši jauni vyrai buvo pripažinti kaltais dėl banditizmo, prekybos ginklais, nužudymų ir plėšimų Primorės krašte Rusijos Ramiojo vandenyno pakrantėje po ne vienerius metus trukusio tyrimo.

Trims iš jų skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos, o kiti pasiųsti už grotų iki 25 metų, nurodė Tiriamasis komitetas.

Grupuotė, kurios narių veiksmus akivaizdžiai motyvavo gili pagieža policijai, iš pradžių turėjo daug jiems simpatizavusių pritarėjų visuomenėje, kurioje teisėsaugos struktūros laikomos smarkiai korumpuotomis. Ta gauja žiniasklaidos buvo vadinama Primorės partizanais arba netgi „Robinais Hudais“.

Gaujos nariai įvykdė du išpuolius prieš policijos skyrius ir nužudė keturis civilius bei du policininkus, sakoma Vladivostoko, kuris yra to regiono administracinis centras, prokuratūros pranešime.

Vladivostoke įsikūręs regioninis teismas padarė išvadą, kad grupuotės lyderis Aleksandras Kovtunas įkūrė šią gaują 2009 metais „siekdamas puldinėti piliečius ir organizacijas Primorės krašte“.

Kai buvo vykdomi tie nusikaltimai, užpuolikams buvo 18-23 metai, nurodė valstybinė televizija.

Vieno iš nuteistųjų tėvas Romanas Savčenka 2010 metais pasakojo žiniasklaidai, kad jo sūnus pabėgo iš namų ir prisidėjo prie gaujos, kai buvo smarkiai sumuštas vienoje policijos nuovadoje.

Dauguma gaujos narių buvo suimti 2010 metų birželį. Du iš jų nusižudė, kai buvo laikomi arešte, tuo metu nurodė pareigūnai. Visi jie padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus.

Rusijos televizijos reportaže buvo rodomi jaunuoliai, dėvintys džemperius su gobtuvais ir beisbolo kepuraitėmis, stovintys kaltinamųjų narve, kai buvo skaitomas nuosprendis. Kai kurie šypsojosi savo verkiantiems artimiesiems.

Trims gaujos nariams, įskaitant lyderį A.Kovtuną, skirta griežčiausia bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos. Rusijos šiuo metu vykdomas mirties bausmės moratoriumas.

Trys kiti buvo nuteisti kalėti 25, 22 metus ir aštuonerius metus bei du mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.