Izraelio pajėgos Vakarų krante su žeme sulygino mečetę

Izraelio pajėgos antradienį, be rezultatų pasibaigus devynių mėnesių terminui dėl taikos derybų, palestiniečių gyvenvietėje nugriovė kelis pastatus, taip pat mečetę, praneša „Reuters“.

Akmeninė mečetė buvo pastatyta 2008 metais.<br>EPA-ELTA nuotr.
Akmeninė mečetė buvo pastatyta 2008 metais.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2014, 7:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:55 AM

Pasak įvykio vietoje esančio „Reuters“ korespondento, okupuotame Vakarų krante buvo dislokuoti keli šimtai karių, kurie saugojo be Izraelio leidimų pastatytus pastatus griaunančius buldozerius. Palestiniečių teigimu, beveik neįmanoma gauti statyboms reikalingų leidimų.

Palestiniečiai tai sieja su balandžio 29-ąją pasibaigusiu derybų terminu. Bet to, Izraelis provokuoja palestiniečių pyktį ir toliau plėsdamas statybas teritorijoje, kurioje palestiniečiai nori įkurti savo valstybę.

Pasak gyventojų, akmeninė mečetė buvo pastatyta 2008 metais. Prieš nugriovimą kariai iš pastato išnešė maldoms skirtus kilimėlius ir šventraščius. Pranešama, kad taip pat nugriauti vienaaukščiai šeimyniniai namai, gyvūnų prieglaudos. Pasak vietinių, apie 30 žmonių liko be namų.

Izraelio kariuomenės pranešime teigiama, kad aštuoni pastatai, įskaitant mečetę, buvo nugriauti, nes pastatai pastatyti nelegaliai pavojingoje karinių pratybų zonoje.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu nutraukė derybas praėjusią savaitę, kai Vakarų remiamo prezidento Mahmoudas Abbasas Palestinos išlaisvinimo organizacija (PIO) pasirašė taikos susitarimą su islamistų grupe „Hamas“, kuri pažadėjo sunaikinti Izraelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.