Nužudytas buvęs Venesuelos žvalgybos vadovas

Venesueloje nužudytas buvęs šalies žvalgybos ir saugumo tarnybos vadovas Eliezeras Otaiza. Venesuelos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, aukos kūnas viename sostinės Karakaso rajonų buvo rastas dar šeštadienį, tačiau mirusysis su savimi neturėjo dokumentų, todėl asmenybės identifikavimo procesas užtruko. Vėliau policijos pareigūnai aptiko ir apšaudytą E.Otaizos automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:02 AM

1992 metais E.Otaiza dalyvavo valstybės perversme, kurio metu į valdžią atėjo ilgametis šalies prezidentas Hugo Chavezas. Kurį laiką žvalgybos vadovas buvo asmeniniu prezidento asmens sargybiniu, vėliau tapo Venesuelos parlamento nariu, o pastaruoju metu buvo vieno sostinės rajono administracijos vadovu.

Pareigūno mirties aplinkybės šiuo metu tiriamos, kol kas neaišku, ar šis nužudymas kaip nors susijęs su masiniais pilietiniais neramumais Venesueloje.

Audringi protestai Venesuelą krečia nuo vasario, o opozicija reikalauja prezidento Nicolas Maduro ir jo vyriausybės atsistatydinimo. Reaguodama į protestus prieš demonstrantus Venesuelos valdžia pasiuntė armiją. dešimtys žmonių žuvo, o šimtai buvo sužeisti.

Socialistinės Venesuelos prezidento reformos sukėlė šalies valiutos nuvertėjimą ir būtiniausio vartojimo prekių trūkumą, nors valstybė yra viena didžiausių naftos eksportuotojų pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.