Šveicarija įšaldė V.Janukovyčiaus ir jo aplinkos sąskaitas

Šveicarijos federalinė prokurorė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 5, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:04 AM

Kaip rašo Šveicarijos laikraštis „Zentralschweiz am Sonntag“, Šveicarijos federalinė prokurorė inicijavo penkis tyrimus prieš fizinius asmenis, įtariamus pinigų plovimu.

Pastebima, kad dauguma įšaldytų aktyvų sutampa su bankų sąskaitomis, kurias Šveicarijos vyriausybė užblokavo 2014 m. vasarį. Tuomet Šveicarijos valdžia pirmą kartą paskelbė apie kelių ukrainiečių bankų sąskaitų įšaldymą. Tarp jų buvo V. Janukovyčiaus, jo sūnaus Aleksandro ir kelių buvusių ministrų sąskaitos. Iš viso į sąrašą pateko 20 žmonių. Vėliau sąrašas buvo papildytas dar devyniomis pavardėmis.

Apie piniginius V.Janukovyčiaus ir jo šeimos indėlius Šveicarijoje oficialių duomenų nėra. Kaip skelbia Šveicarijos žiniasklaida, V.Jakunovyčiaus sūnus Aleksandras 2011 metais atidarė Ženevoje savo firmos „Mako Trading SA“ padalinį ir per trejus metus šio padalinio sąskaitose sukaupė apie 365 mln. eurų.

Pats V.Janukovyčius, kalbėdamas per spaudos konferenciją Rostove prie Dono, pareiškė užsienyje niekada neturėjęs sąskaitų ir nuosavybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.