Nigerijoje pagrobtų mergaičių ieškos JAV specialiosios pajėgos

JAV vyriausybė į Nigeriją pasiuntė savo ekspertų komandą, prisidėti prie daugiau kaip 200 islamistų pagrobtų mergaičių paieškos operacijos, skelbia BBC.

JAV pareigūnų manymu, pirmoji pagrobtųjų mergaičių grupė per prastai saugomas Nigerijos sienas jau galėjo būti išgabenta į kaimyninį Kamerūną ar Čadą.<br>AP nuotr.
JAV pareigūnų manymu, pirmoji pagrobtųjų mergaičių grupė per prastai saugomas Nigerijos sienas jau galėjo būti išgabenta į kaimyninį Kamerūną ar Čadą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 1:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:33 AM

JAV prezidentas Barackas Obama informavo, kad komandą sudaro specialiųjų pajėgų kariškiai, teisėsaugos pareigūnai ir kitų agentūrų darbuotojai. Baltųjų rūmų vadovas išreiškė viltį, jog „Boko Haram“ islamistų įvykdytas nusikaltimas sutvirtins tarptautinės bendruomenės pastangas kovoti su šia grupuote.

„Šis įvykis gali padėti mobilizuoti visą tarptautinę bendruomenę pagaliau ką nors daryti kovojant su šia bauginančia organizacija, kuri padarė tokį siaubingą nusikaltimą“, – kalbėjo JAV prezidentas.

JAV pareigūnų manymu, pirmoji pagrobtųjų mergaičių grupė per prastai saugomas Nigerijos sienas jau galėjo būti išgabenta į kaimyninį Kamerūną ar Čadą, nors šių šalių atstovai kategoriškai neigia tokius įtarimus.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague gegužės 6 dieną taip pat pažadėjo prisidėti prie paieškos operacijos, nors konkrečių siūlomos pagalbos priemonių nenurodė. Manoma, kad į Nigeriją britai taip pat gali savo garsųjį specialiųjų pajėgų dalinį - SAS.

ELTA anksčiau informavo, kad Nigerijos saugumo tarnybos iki šiol negali aptikti daugiau kaip 230-ties balandžio viduryje pagrobtų 12-15 metų mergaičių. Gegužės 6 išplatintame vaizdo įraše atsakomybę už šį nusikaltimą prisiėmė šalyje aktyviai veikiantys „Boko Haram“ islamistai, pagrasinę parduoti visas pagrobtąsias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.