Rygos dūma uždraudė rengti „Rusų žygį“

Rygos miesto taryba nusprendė

„Rodina“ norėjo surengti eiseną Rygos centre ir taip išreikšti paramą rusiškoms mokykloms Latvijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Rodina“ norėjo surengti eiseną Rygos centre ir taip išreikšti paramą rusiškoms mokykloms Latvijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-07 12:37, atnaujinta 2018-02-14 05:38

Toks sprendimas yra pagrįstas saugumo policijos pateiktomis rekomendacijomis.

„Rodina“ norėjo surengti eiseną Rygos centre ir taip išreikšti paramą rusiškoms mokykloms Latvijoje. Buvo tikimasi, kad renginyje dalyvaus apie 100 vietos rusakalbių.

Sprendimą uždrausti renginį priėmė Rygos miesto vykdomasis direktorius Juris Radzevičius, po trečiadienį įvykusio susitikimo su renginio organizatoriais ir Valstybės policijos bei Saugumo policijos atstovais.

Saugumo policija pažymėjo, jog yra didelė rizika, kad renginio metu bus pažeisti viešoji tvarka ir saugumas, o organizatoriai gali nesugebėti užtikrinti saugumo ir tvarkos eisenos metu. Dėl šių priežasčių Saugumo policija pasiūlė uždrausti renginį.

Saugumo policija taip pat mano, kad „Rodina“ siekia suskaldyti visuomenę, skatindama ideologinius nesutarimus, etninę įtampą ir netoleranciją Latvijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.