Su ginklais į restoraną užsukę vyrai įvarė siaubą darbuotojams

Į greitojo maisto restoraną Teksase užsukę klientai darbuotojams įvarė tokį siaubą, kad jie, viską metę, pasislėpė ir užsirakino šaldiklyje. Baimės įvarė lankytojų demonstruojami ginklai, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:57 AM

Restoraną „Jack in the Box“ aplankiusi ginkluotų vyrų grupė tenorėjo užkąsti, bet buvo palaikyta banditais.

Iš tiesų vyriškiai, priklausantys Teksaso organizacijai „Open Carry Texas“, pasisakančiai už amerikiečių teisę turėti ginklus, su savo amunicija vyko į taikią demonstraciją ir pakeliui stabtelėjo pavalgyti.

Kad visai neketina apiplėšti restorano, jie turėjo įrodinėti net policijai. Prie „Jack in the Box“ tramdyti „banditų“ atvyko net keliolika pareigūnų.

„Buvo gal dešimt policijos automobilių, kai kuriuose sėdėjo po du, – pasakojo vienas aktyvistų Edwinas Harosas. – Manau, ten galėjo būti apie 15 pareigūnų.“

Protestuotojai, pasisakantys už teisę laisvai ir atvirai nešiotis šaunamuosius ginklus, tvirtino, kad juos nuvylė policijos reakcija. Tačiau policijos atstovai nesutinka – būtent taip elgtis ir buvo jų pareiga.

„Darbuotojai užsirakino šaldiklyje, išsigandę šautuvais ginkluotų vyrų, kurie galbūt atėjo jų apiplėšti, – aiškino policijos seržantas Ray Bushas. – Nebuvo jokio ženklo, niekas neįspėjo apie jų tikruosius tikslus. Kiek mums žinoma, jie nebandė susisiekti su niekuo iš policijos, kad iš anksto įspėtų apie demonstraciją.“

E.Harosas ginasi, kad vyriškiai nešėsi į restoraną ginklus todėl, kad tai jų konstitucinė teisė.

Teksase leidžiama gatvėje nešiotis legaliai išduotus ginklus, tačiau kai kurie aktyvistai tokia teise naudojasi pernelyg tiesmukiškai ir sulaukia pareigūnų klausimų.

Po šio nemalonaus incidento „Open Carry Texas“ nariai grįžo į „Jack in the Box“ – šį kartą pavyko papietauti, taip pat ir nusifotografuoti su darbuotojais, kurie jau nebesislėpė šaldiklyje.

Tai ne pirmas kartas, kai organizacija „Open Carry Texas“ dėl savo ginklų įsivelia į nemalonumus restoranuose.

„Starbucks“ vadovas paprašė nesinešti į jų kavines ginklų, tačiau protestuotojų grupė su šautuvais apsilankė „Starbucks“ kavinėje Arlingtone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.