Po separatistų referendumo – naujas V.Janukovyčiaus pareiškimas

Rusijos naujienų agentūra ITAR-TASS paskelbė pareiškimą buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus vardu, kuriame jis neva reikalauja Ukrainos valdžios „išvesti karius iš Donecko, Luhansko, Odesos ir kitų apskričių“, rašo liga.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:13 AM

„Absoliuti dauguma piliečių, gyvenančių Donbase, atėjo į referendumą ir atidavė savo balsus už bet kokią kitą valstybingumo formą, tiktai ne tą, kur galima nebaudžiamai vadinti savo piliečius teroristais ir pradėti juos nebaudžiamai žudyti, - neva teigia V.Janukovyčius. - Nes Ukrainos tautos kantrybės riba jau prieita“.

„Šiandien aš galiu pripažinti tam tikras savo strategines klaidas, bet, mano giliu įsitikinimu, niekada nei viena valdžia, jokia karjera ar finansinė sėkmė neverta žmogaus gyvybės, - pažymi V.Janukovyčius. - O „kruvinoji chunta“ jau sunaikino daugiau kaip 300 taikių gyventojų. Ir iki šios dienos neaišku, kiek iš tikrųjų žuvo vaikų, kurie buvo neteisėtai mobilizuoti. Juos reikia nedelsiant sustabdyti. Aš kviečiu jus – sustokite. Visas pasaulis pamatė, kiek daug žmonių atėjo į referendumą. Jūs galite bandyti ignoruoti jo rezultatus, bet nei jūs, nei Europa, nei kitos šalys negalite nepripažinti – kad nėra jokių teroristų, ir jūs kariaujate prieš savo pačių tautą“.

V.Janukovyčius taip pat pareikalavo „nedelsiant išvesti samdytinius ir karius iš Donecko, Lyhansko, Odesos ir kitų apskričių teritorijų, sustabdyti prievartą ir terorą prieš savo tautą“. „Tai, ką jūs darote su šalimi, piliečiai mato kiekvieną dieną. Tašką, po kurio negrįžtama, jūs jau praėjote“, - pabrėžė jis.

Agentūra nepraneša, kur ir kada V.Janukovyčius padarė šį pareiškimą. Patvirtinti jo tikrumą nėra galimybės. Anksčiau Ukrainos saugumas pranešė, kad V.Janukovyčisu gali būti kontroliuojamas Rusijos specialiųjų tarnybų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.