CAR nužudyta prancūzė žurnalistė

Centrinės Afrikos Respublikoje (CAR) buvo nužudyta prancūzų žurnalistė, antradienį

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 14, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:39 PM

Prancūzų kariai laisvai samdomos fotožurnalistės 26 metų Camille Lepage kūną aptiko sustabdytame automobilyje, kuriuo važiavo „antibalakų“ kovotojai, rašoma F.Hollande'o kanceliarijos paskelbtame pareiškime.

Antibalakomis vadinamos krikščionių sukarintos formuotės. Šie vadinamieji savigynos būriai ėmė formuotis po 2013 metų kovą musulmonų sukilėlių koalicijos „Seleka“ įvykdyto perversmo. Po jo buvusi Prancūzijos kolonija nugrimzdo į chaoso ir tarpkonfesinio smurto liūną.

C.Lepage, dirbusi įvairioms žiniasklaidos priemonėms, tarp jų „Reuters“, „Le Monde“, „The New York Times“ ir BBC, gegužės 6 dieną socialiniame tinkle pranešė su „antibalakų“ kovotojais keliaujanti į šalies vakaruose, netoli sienos su Kamerūnu esančią Amada Gazą. Ten ir buvo aptiktas jos kūnas.

„Ji veikiausia pateko į pasalą, - sakė F.Hollande'as žurnalistams per vizitą į Gruziją. - Turime padaryti viską, kad išsiaiškintume, kodėl ji buvo tame regione, kas ją sučiupo, kaip ji mirė, taip pat užtikrinti, kad kaltieji neliktų nenubausti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.