„New York Times“ vyriausioji redaktorė traukiasi dėl atlyginimo?

Tačiau „The New York Times“ tokią versiją užginčijo.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, ELTA ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:22 PM

Naujuoju vyriausiuoju redaktoriumi tapo Deanas Baquetas, kuris nuo 2011-ųjų laikraštyje dirbo redaktoriumi. Tai yra pirmasis afroamerikietis, pakilęs į šį postą.

Apie netikėtą pasikeitimą paskelbė „New York Times“ leidėjas Arturas Zulcbergeris. Pats laikraštis savo portale rašo: „Pasikeitimo priežastys kol kas nežinomos“. Šis staigus pasitraukimas iškėlė daug klausimų ir vienoje prestižiškiausių JAV naujienų organizacijų, ir už jos ribų.

Žurnalas „The New Yorker“ citavo anoniminius šaltinius, sakiusius, kad J.Abramson pasitraukė kilus ginčus dėl jos atlyginimo, kuris, kaip kalbama, buvo mažesnis už jos pirmtako Billo Kellerio. 

„Ji susirėmė su viršininkais“, – sakė vienas informuotas šaltinis, kuris pridūrė, jog tai gali atitikti vadovybės nuomonę, kad J.Abramson „be ceremonijų“ siekė, ko užsimojusi. 

Tačiau „The New York Times“ tokią versiją užginčijo.

 „Nuo pat pradžių Jill, kaip vykdomosios redaktorės, darbo apmokėjimas buvo tiesiogiai sulyginamas su Billo Kellerio“, – sakė atstovė Eileen Murphy. 

J.Abramson savo laiku daug prisidėjo prie „New York Times“ internetinio numerio plėtros. „Mes sėkmingai prasiskynėme kelią skaitmeniniame fronte ir taip toli pažengėme ieškodami naujų istorijų pasakojimo formų“, - sakė 60-metė žurnalistė. Ji ilgai dirbo reportere „Wall Street Journal“, o 1997-aisiais perėjo į „New York Times“ ir tapo vyriausiąja korespondente Vašingtone.

57 metų D.Baquetas yra laimėjęs prestižinę Pulicerio premiją. Anksčiau jis dirbo laikraščio „Los Angeles Times“ redaktoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.