Rusija sako negavusi oficialaus prašymo dėl Donecko prijungimo

Maskva negavo rytinio

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 6:40 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:44 PM

Tokiu pareiškimu buvo siekiama nuraminti Kijevo ir Vakarų būgštavimus, kad Maskva gali bandyti aneksuoti Donecko ir Luhansko regionus, kaip tai padarė po kovo mėnesio referendumo Kryme, kurio gyventojų dauguma balsavo už prisijungimą prie Rusijos.

Spaudos konferencijoje atsakydamas į klausimą, ar Rusija gavo prašymą prijungti vadinamąją Donecko liaudies respubliką, Aleksandras Lukaševičius pareiškė: „Negirdėjau, kad oficialiai toks prašymas būtų gautas, nors žiniasklaidoje apie tai buvo labai daug kalbama“.

Po referendumų Rytų Ukrainoje, kurie vyko gegužės 11 dieną, promaskvietiškų Donecko separatistų lyderis pareiškė, kad „paprašė Rusijos Federacijos pagalvoti dėl regiono prijungimo“. Kaimyninės Luhansko provincijos separatistai žada surengti antrą balsavimą dėl jungimosi prie Rusijos.

Rusijos vyriausybė kol kas nepripažino Donecko ir Luhansko nepriklausomybės arba jų prijungimo prie Rusijos, tačiau pareiškė, kad laikinoji Kijevo vyriausybė negali ignoruoti balsavimo rezultatų ir privalo pradėti derybas su šių regionų atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.