Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sirijos teroristai viešai nukryžiavo žmones

Pralaimėdami pilietinį karą Sirijoje „Irako ir Levanto islamo valstybės" (ISIL) kovotojai naudoja žiaurus metodus tam, kad užtikrintų tvarką ISIL kontroliuojamoje teritorijoje. Džihadistai pradėjo nukryžiavimo akcijas ir represuoja žmones kai kuriuose šiaurės ir vidurio Sirijos regionuose, rašo „CNN“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-16 17:24, atnaujinta 2018-02-13 20:48

Džihadistų grupuotė balandžio pabaigoje įvykdė septynias viešas egzekucijas jų kontroliuojamame mieste Rakoje, kuris yra paskelbtas ISIL sostine. Du iš septynių lavonų buvo nukryžiuoti.

ISIL besipriešinantis Sirijos gyventojas teigia, kad likusios penkios aukos neturėjo 18-os metų, viena iš jų – septintokas moksleivis.

„Džihadistai teigia, kad tie, kurie priešinasi ISIS taisyklėms, priešinasi ir Dievui, todėl nusipelno pačios griežčiausios įmanomos bausmės. Tiesa, tokios senovinės bausmės paskutiniais šimtmečiais buvo itin retos net musulmonų tarpe“, - sako Džordžijos universiteto docentas Abbas Barzegaras, tyrinėjantis islamą.

Nukryžiavimai prasidėjo kovo mėnesį, kai ISIL apkaltino pirmenį nužudymu ir vagyste, tada nušovė jį į galvą ir nutempė jo lavoną iki medinio kryžiaus.

„Irako ir Levanto islamo valstybės kovotojai suteikia savo žudymams prasmę. Paprastas nužudymas tada, kai šalyje vyksta pilietinis karas, yra niekinis. Todėl ISIL stengiasi paaiškinti kiekvieną savo nužudymą leisdami laisvę varžančius įstatymus, kurdami pretekstus arba tiesiog skleisdami melagingą propagandą“, - pažymi Abbas Barzegaras.

Sirijos pilietinis karas suskaidė visuomenę į kelias panašaus pajėgumo grupuotes. Tai sudarė prielaidas ISIL kovotojams kontroliuoti nemažą dalį Sirijos teritorijos. Šiaurės ir vidurio Sirijos regionuose, kuriuos kontroliuoja džihadistai, pasirodė skrajutės, kurios reikalauja uždaryti visas parduotuves, kai vyksta pamaldos, ir vykti į mečetę. Kaip rašoma, bet kokie tvarkos pažeidėjai susilauks griežtų pasėkmių.

Taip pat „Irako ir Levanto islamo valstybėje“ negalima viešinti kryžių, remontuoti bažnyčių ar viešai kalbėti krikščioniškas maldas.

Parengė Saulius Jakučionis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.