Odesos profsąjungų namuose rasta chloroformo

Odesos

Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

May 19, 2014, 7:15 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:25 PM

„Tarp nuolaužų ir suodžiuose, kurie buvo paimti apžiūrint Profsąjungų namus, buvo rasta tokios medžiagos kaip chloroformas. Jis žinomas visiems – jį naudoja atliekant chirurgines operacijas. Bet iš kur jo atsirado Profsąjungų namuose, bandome nustatyti“, – sakė V.Sakalas pirmadienį spaudos konferencijoje.

„Įkvėpus chloroformo garų – tą liudija atitinkamos ekspertizės išvados – sustoja kvėpavimas, kas pas mus ir atsitiko. 32 žmonės žuvo (Odesoje gegužės 2 dieną) ne dėl per aukštos temperatūros, o dėl nenustatytos medžiagos sukelto širdies sustojimo ir uždusimo“, – pabrėžė jis.

Vyriausiosios tyrimų valdybos vadovas taip pat pridūrė, kad mišinys, kuriame rasta chloroformo, Profsąjungų namuose išbuvo ne vieną dieną.

„Pasak ekspertų, jeigu ši medžiaga ilgai būna ore ir su juo jungiasi, ji virsta pavojingu junginiu. Jo nereikia net šildyti, jo įkvėpimas turi nepataisomų padarinių sveikatai“, – paaiškino V.Sakalas.

V.Sakalas taip pat sakė, jog siekiant atlikti kruopščią ekspertizę, ukrainiečių teisėsaugininkai kreipėsi į Izraelio pasiuntinybę Ukrainoje ir paprašė atsiųsti kvalifikuotų ekspertų į pagalbą vietos specialistams.

Pasak jo, ekspertizė turės nustatyti pagrindinius dalykus – chloroformo kiekį, kuris galėjo būti Profsąjungų namuose, „kokios buvo jo proporcijos, ar jis buvo maišomas su benzinu, dyzelinu, kurie buvo naudojami degiesiems mišiniams“.

Nuo šautinių žaizdų gegužės 2 dieną žuvo 6 žmonės, sužeista 17, sakė V.Sakalas.

Iš viso per neramumus gegužės 2 dieną šiame uostamiestyje žuvo 48 žmonės, sužeisti 247.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus