B.Obama netoleruos aplaidumo veteranų ligoninėse

JAV prezidentas Barackas

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-21 20:12, atnaujinta 2018-02-13 16:19

„Aš to nepalaikysiu nei kaip vyriausiasis vadas, nei kaip amerikietis“, – B.Obama sakė po susitikimo su į nemalonę patekusiu Veteranų reikalų sekretoriumi Ericu Shinseki Ovalianiame kabinete.

Kongresas didina spaudimą B.Obamos administracijai išnagrinėti nerimą keliančius pranešimus apie vėluojantį gydymą ir mirtis, kurių galima buvo išvengti, veteranų ligoninėse.

Veteranų reikalų (VA) generalinio inspektoriaus biuras antradienį pranešė, kad visoje šalyje atliekamas tyrimas 26 įstaigose (prieš savaitę buvo tikrinama 10 ligoninių), tarp jų ir vieną Fenikso ligoninę, kurioje laukdami gydymo mirė jau 40 pacientų, o jos darbuotojai vedė slaptą paskyrimų laukiančių pacientų sąrašą, kad nuslėptų vėlavimą suteikti medicininę pagalbą.

Pasak B.Obamos, atsakyti turės visi, kurie bus pripažinti klastoję įrašus.

Trečiadienį Atstovų rūmai turėtų balsuoti dėl įstatymo projekto, suteikiančio veteranų reikalų sekretoriui didesnius įgaliojimus atleidžiant aukštus sistemos pareigūnus arba taikant jiems pareigybines nuobaudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.