Bosnijos šiaurėje sprogo potvynio išjudinta mina

Bosnijos ir Hercegovinos šiaurės rytuose, Brčko apygardos teritorijoje, sprogo 1992-1995 metų karo laikų mina.

Praėjusią savaitę Išminavimo centras išplatino įspėjimą, kad dėl stichinės nelaimės gali pasikeisti minų, likusių po Balkanų konfliktų, buvimo vietos.<br>AP nuotr.
Praėjusią savaitę Išminavimo centras išplatino įspėjimą, kad dėl stichinės nelaimės gali pasikeisti minų, likusių po Balkanų konfliktų, buvimo vietos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt

May 21, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:09 PM

Kaip pranešė trečiadienį Išminavimo centro atstovai, sprogimas nugriaudėjo dėl potvynio ir nuošliaužų pasislinkus gruntui. Nukentėjusiųjų nėra.

Praėjusią savaitę Išminavimo centras išplatino įspėjimą, kad dėl stichinės nelaimės gali pasikeisti minų, likusių po Balkanų konfliktų, buvimo vietos.

Kai kuriuose Bosnijos ir Hercegovinos rajonuose, kur vanduo jau nuslūgo, rasta nesprogusių minų, bombų ir granatų. Pavyzdžiui, prie Prijedoro miesto trijose vietose rasta sviedinių. Vieno namo kieme po potvynio aptiktos net devynios bombos.

Išminavimo centras rekomendavo piliečiams neliesti rastų šaudmenų ir nedelsiant kviesti specialistus. Gegužės 23 d. numatytas regiono šalių pasitarimas humanitarinio išminavimo klausimais. Po 1992-1995 metų karo tarp serbų, bosnių ir kroatų Bosnijos ir Hercegovinos teritorijoje liko apie 220 tūkstančių minų. Jų laukai užima apie 3 procentus šalies teritorijos.

Nuo 1995 metų Bosnijoje ir Hercegovinoje minų sprogimų aukomis tapo apie 600 žmonių, maždaug 1700 gyventojų buvo sužeista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.