Rusija reikalauja princo Charleso pasiaiškinti

Su Hitleriu Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną palyginęs Didžiosios Britanijos princas Charlesas užtraukė diplomatinę gėdą Londonui ir papiktino Maskvos diplomatus, skelbia BBC.

Manoma, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija iš britų prašys detalesnio princo Charleso pasisakymo paaiškinimo.<br>AP nuotr.
Manoma, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija iš britų prašys detalesnio princo Charleso pasisakymo paaiškinimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 22, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:51 PM

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų biuras patvirtino gavęs Rusijos diplomatų prašymą surengti susitikimą ir aptarti princo Charleso Kanadoje pareikštas pastabas.

Skandalas kilo, kuomet Kanados Halifakso provincijos gyventoja spaudai pakomentavo savo privatų susitikimą su princu. Naujosios Škotijos imigracijos muziejuje aptarinėjant nacių vado Adolfo Hitlerio vykdytą Europos šalių aneksiją Antrojo pasaulinio karo laikais, princas Charlesas neva pastebėjo, kad „V.Putinas dabar daro kažką panašaus“ su Krymo pusiasaliu. Britanijos karališkosios šeimos spaudos atstovai į situaciją reagavo ramiai, argumentuodami, jog asmeniniai britų monarchų pokalbiai nėra viešai komentuojami.

Manoma, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija iš britų prašys detalesnio princo Charleso pasisakymo paaiškinimo, nes tiek princas, tiek V.Putinas birželį dalyvaus Sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 1944 m. atminimo ceremonijoje Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.