Donecke „Donbas“ kovotojai pateko į pasalą, žuvo 5 žmonės

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė bataliono vadas Semionas Semenčenka.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-23 09:57, atnaujinta 2018-02-13 15:05

Jis matė penkis lavonus netoli Karlivkos kaimo į šiaurės vakarus nuo Donecko.

Keturi žuvusieji tikriausiai buvo separatistai, o penktas – galbūt iš savanoriškų pajėgų, susietų su armija.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė bataliono vadas Semionas Semenčenka.

„Prieš batalioną stojo snaiperiai ir lengvieji prieštankiniai ginklai, yra sužeistųjų. Atsitraukti negalime, nes yra žmonių apsuptyje“, - savo „Facebook“ paskyroje rašo S.Semenčenka.

Ukrainos rytuose kruvini susirėmimai atsinaujino artėjant sekmadienį numatytiems prezidento rinkimams, kuriuos prorusiški maištininkai žada sužlugdyti.

Ketvirtadienį per separatistų atakas sukilėlių kontroliuojamose Donecko ir Luhansko srityse žuvo iš viso 18 vyriausybinių pajėgų karių, rodo patikslinti duomenys, kuriuos pateikė kariuomenės atstovas spaudai.

Tai didžiausias žuvusių karių skaičius nuo tada, kai balandžio viduryje Ukrainos vyriausybinės pajėgos pradėjo „antiteroristinę operaciją“ prieš sukilėlius.

Prieš rinkimus - karšta

Rusija atsižvelgs į visus veiksnius, rengdama savo poziciją dėl Ukrainos prezidento rinkimų legitimumo. Tai penktadienį pareiškė RF užsienio reikalų ministro pavaduotojas Aleksejus Meškovas.

„Pirma sulaukime balsavimo“, – sakė diplomatas, žurnalistų paklaustas, kokia Rusijos pozicija dėl gegužės 25 d. numatytų Ukrainos valstybės vadovo rinkimų teisėtumo.

„Suprantama, kai Rusija svarstys šį klausimą (dėl legitimumo), bus atsižvelgta į visus veiksnius“, – pareiškė jis, kalbėdamas apie tai, ar Rusijos pozicijai turės įtakos Ukrainoje dirbančių tarptautinių stebėjimo misijų išvados.

Ukrainos preidento rinkimai turėtų įvykti sekmadienį. Anksčiau Rusijos URM jau pareiškė, kad susiklosčiusi situacija nevienareikšmė, nes „Viktoras Janukovyčius tebėra legitimus Ukrainos prezidentas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.