Šokiruojančiame įraše – kas nutinka plaučiams po 60 cigarečių

Kiekvienas rūkalius žino, kad rūkymas nepadeda sveikatai. Bet dalis jaučiasi geriau manydami, kad jų įprotis yra ne toks ir žalingas, nes jie parūko tik retkarčiais, dėl kompanijos.

Įraše mokytojas prakerpa plaučių trachėjas ir parodo, kokios didelės rudos apnašos susikaupė „rūkiusių“ plačių trachėjos viduje.<br>Youtube nuotr.
Įraše mokytojas prakerpa plaučių trachėjas ir parodo, kokios didelės rudos apnašos susikaupė „rūkiusių“ plačių trachėjos viduje.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:48 PM

Honkonge atliktas eksperimentas, nufilmuotas šokiruojančiame vaizdo įraše, atskleidžia, kokią baisią žalą plaučiams gali padaryti viso labo 60 surūkytų cigarečių.

Įrašo autorius – mokytojas iš Honkongo Ryan Au, susirūpinęs, kad tarp vyresniųjų klasių moksleivių sparčiai daugėja rūkančių.

Į dvejus kiaulių plaučius pompuojamas oras, taip verčiant juos „kvėpuoti“. Tačiau vieni plaučiai „kvėpuoja“ švarų orą, o kiti „rūko“ 60 cigarečių.

Po eksperimento mokytojas palygina abu plaučius.

Net ir plika akimi matyti, kaip smarkiai rūkymas pakenkė vieniems iš jų. „Nerūkę“ plaučiai liko sveikos rausvos spalvos, o „rūkiusieji“ įgavo gelsvai rudą atspalvį.

Įraše mokytojas prakerpa plaučių trachėjas ir parodo, kokios didelės rudos apnašos susikaupė „rūkiusių“ plačių trachėjos viduje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.