Rinkimus pralaiminti J.Tymošenko atsisakė spaudos konferencijos

Dnepropetrovske balsavusi partijos „Tėvynė“ lyderė Julija Tymošenko sekmadienį, pasibaigus prezidento rinkimams žadėjo surengti spaudos konferenciją, tačiau jos viešbutyje „Prezident“, Kijeve laukęs didžiulis būrys žurnalistų išgirdo tik padėką savo partijai ir rinkėjams bei pažadą, kad Ukrainos bus ES ir NATO nare.

„Šiandien aš galiu pasakyti, kad Ukraina turi visas galimybes dabar tapti pilnaverte ES nare“, - kalbėjo J.Tymošenko.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
„Šiandien aš galiu pasakyti, kad Ukraina turi visas galimybes dabar tapti pilnaverte ES nare“, - kalbėjo J.Tymošenko.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė, specialiai lrytas.lt, Kijevas

May 25, 2014, 10:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:08 PM

Rinkimai įvyko, Ukraina balsavo. Nors Kremlius jų nenorėjo, tačiau rinkimai įvyko, sąžiningi, demokratiniai“, - pradėjo savo trumpą kalbą J.Tymošenko į sceną užlipusi su visa jai per rinkimus talkinusia komanda.

Pasak kandidatės į prezidentus, po šių rinkimų Ukrainai jau nereikės daryti pasirinkimo tarp Europos ir Muitų Sąjungos. Ji taip pat sakė tikinti, jog netrukus Ukraina į stos ir į NATO aljansą.

„Šiandien aš galiu pasakyti, kad Ukraina turi visas galimybes dabar tapti pilnaverte ES nare“, - kalbėjo J.Tymošenko.

Partijos „Tėvynė“ lyderė sakė, kad didžiausią dėkingumą ji jaučianti tiems žmonėms, kurie neišsigandę teroristų atidavė savo balsą visai šaliai svarbiuose rinkimuose.

„Nekreipdami dėmesio į teroristus jie balsavo ir taip parėmė mūsų idėją, vieningos Ukrainos idėją, visų mūsų mylimą Ukrainą“, - kalbėjo J.Tymošenko.

Ji taip pat padėkojo savo rinkimų komandai, kuri, pasak jos, padarė didelį darbą, kad ji galėtų kandidatuoti į prezidentus.

J.Tymošenkos kalba truko apie minutę. Po to ji padėkojo visiems susirinkusiems žurnalistams ir apsupta savo komandos išėjo.

Tiek išankstinės žmonių apklausos, tiek vykdytos šiandien žmonėms jau išėjus iš balsavimo apylinkių rodo, kad J.Tymošenko šansai tapti šalies prezidente yra labai menki.

Ją smarkiai lenkia šokolado karaliumi vadinamas Piotras Porošenko. Sekmadienį atliktose apklausose už jį teigė balsavę daugiau nei 56 procentai apklausų rinkėjų.

Ir tik 13 procentų apklaustųjų pasisakė, kad savo balsą atidavė J.Tymošenko. Trečioje vietoje su 8 procentais liko Olegas Liaško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.