O.Pistorius prisistatė į psichiatrijos ligoninę testams

Manekenė buvo nušauta pernai per Šv.Valentino dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:39 PM

Abiejų kojų neturintis sprinteris automobiliu buvo atvežtas į psichiatrijos ligoninę „Weskoppies“, esančią į vakarus nuo Pretorijos.

Praėjusią savaitę teisėja Thokozile Masipa nusprendė, kad O.Pistorius nuo gegužės 26-osios turi kiekvieną darbo dieną kaip ambulatorinis ligonis rytais atvykti į šią ligoninę ir būti joje iki 14 val. Grinvičo (17 val. Lietuvos) laiku.

Toks sprendimas buvo priimtas vienam gynybos ekspertui paliudijus, kad 27 metų sportininkas kenčia nuo „generalizuoto nerimo sutrikimo“.

Teisėja sakė, jog reikia „deramo tyrimo“ dėl to, ar sprinteriui pasireiškia minėtas sutrikimas, nes tai galėtų reikšti, kad jis nėra visiškai atsakingas už savo veiksmus nušaunant draugę Reevą Steenkamp.

Manekenė buvo nušauta pernai per Šv.Valentino dieną.

Pasak teisėjos, kuri paskelbė teismo pertrauką iki birželio 30-osios, O.Pistorius testais bus siekiama išsiaiškinti, „ar jis pajėgė suprasti savo veiksmo neteisingumą ir veikti pagal jo veiksmo neteisingumo supratimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.