Popiežiaus kelionė po Artimuosius Rytus nėra politinė

Vatikanas pirmadienį

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 8:31 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:13 PM

Pranciškaus „darbotvarkė nėra politinė“, jo nesuplanuoti vizitai prie Izraelio Vakarų Krante statomos sienos ir į memorialą, skirtą per kovotojų išpuolius žuvusių žydų atminimui, buvo „gestai“, kuriais pontifikas „užbaigė savo oficialią programą“, – sakė Vatikano atstovas Federico Lombardi.

Sekmadienį Pranciškus neplanuotai sustojo prie Vakarų Krantą skiriančios sienos ir išlipo iš automobilio prie jos pasimelsti, taip pademonstruodamas savo paramą palestiniečiams.

Pirmadienį asmeniškai paprašytas premjero Benjamino Netanyahu popiežius neplanuotai atvyko į ant Herclio Atminimo kalno esančias kapines, kad jo kelionė būtų „subalansuota“, sakė F.Lombardi.

„Aš nenustebau sužinojęs apie neigiamą reakciją Izraelyje dėl popiežiaus sprendimo sustoti ir pasimelsti prie skiriančiosios sienos“, – kalbėjo Vatikano atstovas.

„Popiežius nežinojo apie Izraelio memorialą ir įtraukė jį į vizito programą, kai tai buvo įmanoma“, – paaiškino jis.

Popiežius baigia savo pirmąją kelionę į Artimuosius Rytus, pakvietęs Izraelio ir palestiniečių prezidentus pasimelsti su juo Vatikane, kad pasibaigtų „vis labiau nepriimtinas“ konfliktas.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas priėmė šį popiežiaus kvietimą ir pažadėjo birželio 6 dieną apsilankyti Vatikane.

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas taip pat palankiai atsiliepė į šį kvietimą, tačiau prezidentūra jo vizito datos nenurodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.