Australijoje mirė vieną kūną ir du veidus turėjusios dvynės

Mergaitės turėjo bendrą kūną, du veidus ir atskiras smegenis.

Po 19 dienų trukusios kovos dėl gyvenimo mirė australų širdis pavergusios dvynės, turėjusios du veidus, bet vieną kūną.<br>Youtube nuotr.
Po 19 dienų trukusios kovos dėl gyvenimo mirė australų širdis pavergusios dvynės, turėjusios du veidus, bet vieną kūną.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-27 12:35, atnaujinta 2018-02-13 11:45

Mergaitės turėjo bendrą kūną, du veidus ir atskiras smegenis.

„Jūs turite tai pamatyti, kad patikėtumėte - gimus mergaitėms žurnalui „Woman's Day“ pasakojo mergaičių mama. - Kartais Faith ima verkti ir pažadina Hope, o ši pašnairuoja į šoną tarsi norėdama pasakyti „Labai ačiū.“

Mergaičių tėvai džiaugėsi, kad dvynės su reta anomalija išgyveno taip ilgai.

Išskirtinės dvynės gimė gegužės 8 ir tą pačią dieną buvo pakrikštytos.

Kūdikiai gimė turėdami itin retą ligą, kuri lemia vaisiaus vystymosi pakitimus. Skaičiuojama, kad per visą istoriją tokią ligą turėjo tik 40 žmonių.

Mergaičių mamai Renee Young iš pradžių buvo siūloma nutraukti nėštumą. Moteris šios galimybės atsisakė, kai gydytojai suteikė vilčių sakydami, kad jei mergaičių gyvybę pavyks išsaugoti 5 savaites, jos liks gyvos.

„Kas kartą, kai ateinu, reiškia, kad mergaitės perėjo dar vieną svarbų etapą ir išgyveno dar vieną dieną,- kalbėjo mergaičių tėvas Simonas Howie. - Nors kūnas yra tik vienas, mes vadiname jas savo dvynėmis. Mums jos yra mūsų mergaitės ir mes jas mylime.“ 

Pora yra septynių vaikų tėvai. Jie teigė, kad džiaugiasi pasauliui padovanoję dar dvi gražias mergaites.

Moteris pagimdė  32 nėštumo savaitę ir mergaitėms pavyko išgyventi išskirtinį gimdymą. „Mes žiūrėjome į mergaičių ligą lyg tai būtų autizmas ar Downo sindromas. Aš netikiu, kad reikia nutraukti vaiko gyvybę, jei jis sveikas, auga ir viskas vyksta kaip suplanuota,“- kalbėjo dvynių tėvas.

Netrukus po žinutės apie mergaičių mirtį paskelbimo, Australijos žmonės ėmė reikšti užuojautas.

„Ilsėkitės ramybėje, Hope ir Faith, tikiuosi, kad žiūrite iš viršaus į savo mamytę ir tėvelį, brolius ir seseris ir saugote juos,“- rašė Sally Gearing iš Melburno. Muzikantas Mitchellas Andersonas taip pat pasisakė: „Hope ir Faith, jūs palietėte daugybės žmonių širdis. Telaimina jus ir jūsų mamą ir tėtį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.