Kijevo meru tapęs V.Klyčko ragina nutraukti Maidano protestus

Naujuoju Kijevo meru išrinktas Vitalijus Klyčko paragino žmones Maidane nutraukti savo protestus. „Barikados pasiekė tikslą ir turi būti išardytos“, – pareiškė jis pirmadienį bendroje spaudos konferencijoje su prezidento rinkimų nugalėtoju Petro Porošenka, praneša agentūra „Reuters“.

V.Klyčko sakė, kad pagrindinė Kreščiatiko gatvė vėl turi būti atidaryta transportui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Klyčko sakė, kad pagrindinė Kreščiatiko gatvė vėl turi būti atidaryta transportui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 27, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:26 AM

Rinkimai buvo laisvi ir demokratiški. „Mes buvome apsaugoti nuo diktatoriaus“, – kalbėjo V.Klyčko. Taip esą buvo pasiekti pagrindiniai demonstrantų Maidane tikslai.

Iki dabar Kijevo sostinės centre šimtai demonstrantų gyvena palapinėse. Protestai kilo pernai, kai tuometinis prezidentas Viktoras Janukovyčius norėjo šalį glaudžiau susaistyti su Rusija. Per susirėmimus tarp demonstrantų ir saugumo pajėgų žuvo daugiau kaip šimtas žmonių. Prezidentas galiausiai buvo nuverstas nuo valdžios.

V.Klyčko sakė, kad pagrindinė Kreščiatiko gatvė vėl turi būti atidaryta transportui. Dabar esą reikia tvarkingai ir taikiai gyventi ir taip būti pavyzdžiu kitiems regionams.

Politikas turėjo omenyje šalies rytus, kur prorusiški separatistai paskelbė autonomines „liaudies respublikas“ ir neleido rengti sekmadienį vykusių rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.