Davidas Cameronas: „ES yra per didelė ir per daug nurodinėja“

Europos Sąjungos (ES) lyderiams antradienį susitikus aptarti, kaip reaguoti į skaudžią

D.Cameronas vėl sukritikavo Europos Sąjungą.<br>AP nuotr.
D.Cameronas vėl sukritikavo Europos Sąjungą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 28, 2014, 11:23 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:54 AM

Euroskeptiškų politinių jėgų sustiprėjimas įrodo, kad ES yra „per didelė ir per daug nurodinėja“, sakė britų vyriausybės vadovas D.Cameronas, atvykęs į neformalų Bendrijos lyderių susitikimą, kuris buvo surengtas aptarti situaciją po rinkimų ir nuspręsti, kokių veiksmų reikėtų imtis.

„Šis balsavimas yra aiški žinia, kad mes negalime tiesiog nereaguoti ir toliau gyventi kaip gyvenę“, – pabrėžė D.Cameronas.

„Europa tapo per didelė, per daug nurodinėjanti, per daug besikišanti ir turi sutelkti dėmesį į augimą ir nedarbo mažinimą“, – sakė britų premjeras.

Prancūzijos prezidentas François Hollande'as, jo partija patyrė gėdingą pralaimėjimą kraštutinių dešiniųjų Nacionaliniam frontui (NF), taip pat pažėrė kritikos Briuseliui.

„Europa turi atkreipti dėmesį į tai, kas nutiko Prancūzijoje“, – sakė F.Hollande'as apie rinkimus, kuriuose triumfavo NF.

Prezidento Socialistų partija, gavusi vos 14 proc. balsų, liko tik trečia – į priekį praleido ir opozicinę centro dešiniąją Sąjungą už liaudies judėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.