Pakistaniečiai dėl garbės nužudė dukrą apipildami rūgštimi

Pakistane areštuota pora, kuri įtariama nužudžiusi savo dukrą sieros rūgštimi. Tėvai pasakoja, kad 15 metų merginai įvykdė bausmę, nes ši pasižiūrėjo į vaikiną, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:31 AM

Merginos tėvas žurnalistams sakė bijojęs, kad dukra užtrauks šeimai gėdą. Tuo tarpu aukos mama pareiškė, kad tokia mirtis buvo merginos „likimas“.

Pora buvo areštuota Pakistano administruojamoje Kašmyro srityje praėjusią savaitę.

Pakistano Žmogaus teisių komisija pranešė, kad praėjusiais metais buvo užfiksuoti 943 moterų nužudymo dėl garbės atvejai. Tai yra 100 atvejų daugiau nei 2010 m.

Policijos teigimu, incidentas įvyko atokiame kaime netoli Kotli miesto. Apie įvykį pareigūnams pranešė poros vyriausioji duktė.

Mergina vardu Anusha buvo nudegusi 60 procentų kūno.

„Vaikinas pravažiavo pro šalį su motociklu. Ji (Anusha) atsisuko į jį pažiūrėti du kartus. Aš jau anksčiau ją įspėjau, kad taip nesielgtų. Tai yra blogai. Žmonės kalba apie mus, nes mūsų vyresnioji dukra buvo tokia pati,“- žurnalistams apie įvykį pasakojo merginos tėvas Muhammadas Zafaras.

Anushos mama Zaheena apibūdino, kas vyko toliau:“ Ji sakė: „Aš nedariau to specialiai. Aš daugiau nebežiūrėsiu“. Tačiau tuo metu aš ją jau apipyliau rūgštimi. Jos likimas buvo mirti tokiu būdu“.

Teigiama, kad Anushą tėvas įvedė į vidų, sumušė ir tuomet, padedant žmonai, ant jos buvo užpilta rūgštis. Pareigūnai teigia, kad pora merginos nevežė į ligoninę iki kito ryto.

Nukentėjusios merginos tėvai tikina, kad vyresnioji dukra jau užtraukė gėdą šeimai, ir jie nenorėjo antrą kartą susilaukti negarbės.

Policija praneša, kad tai viena pirmųjų tokio tipo bylų Pakistano administruojamoje Kašmyro srityje, kur tokie nužudymų pasitaiko labai retai.

Kovą Pakistano administruojamoje Kašmyro srityje išpuoliai rūgštimi buvo paskelbti užtraukiantys baudžiamąją atsakomybę su įkalinimu iki gyvos galvos.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.