A.Merkel - pirmoji vieta „Forbes“ įtakingiausių moterų sąraše

Iš pramogų pasaulio žvaigždžių į sąrašą pateko Beyonce, Angelina Jolie ir Sofia Vergara.

A.Merkel.<br>AP nuotr.
A.Merkel.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-05-29 10:44, atnaujinta 2018-02-13 10:02

Į pirmąjį penketuką taip pat pateko Melinda Gates, kuri kartu su vyru, milijardieriumi filantropu Billu Gatesu vadovauja Billo ir Melindos Gatesų fondui, taip pat Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff ir Tarptautinio valiutos fondo vadovė Christine Lagarde.

Šeštuoju numeriu sąraše įrašyta Hillary Clinton - buvusi JAV pirmoji ponia, buvusi valstybės sekretorė ir tikėtina 2016 metų prezidento rinkimų kandidatė.

Į kasmet sudaromą „Forbes“ sąrašą įtraukiamos moterys iš verslo, žiniasklaidos, politikos, technologijų ir pramogų sričių, užsiimančios filantropine ir pelno nesiekiančia veikla, taip pat milijardierės. Šįmet pirmą kartą sąraše atsirado nauja - finansų srities - kategorija.

„Mums švenčiant dešimtąsias pirmojo 100-o įtakingiausių pasaulio moterų sąrašo paskelbimo metines, šios įspūdingos moterys iš viso pasaulio toliau daro stulbinantį, ilgalaikį poveikį mūsų būčiai ir visiems mūsų gyvenimo“, - sakė „ForbesWoman“ prezidentė ir leidėja Moira Forbes.

Vokietijos kanclerė galingiausia pasaulio moterimi „Forbes“ buvo tituluota devynis kartus.

Įtakingiausiomis moterimis versle šįmet pripažintos automobilių gamybos milžinės „General Motors“ vadovė Mary Barra - 7-oji sąrašo vieta (ji tapo ir „Forbes“ viršelio heroje), „Facebook“ vykdomoji direktorė Sheryl Sandberg - 9-oji sąrašo vieta, ir IBM vadovė Virginia Rometty - 10-oji vieta.

„Forbes“ nurodė, kad sąraše yra devynių valstybių vadovės, kurių šalių sukuriamas BVP kartu paėmus sudaro 11,1 trln. JAV dolerių, taip pat 28-ios moterys, kurių vadovaujamų įmonių metų pelnas sudėjus siekia 1,7 trln. dolerių.

Iš pramogų pasaulio žvaigždžių į sąrašą pateko Beyonce, Angelina Jolie ir Sofia Vergara.

Dainos „The Drunk In Love“ atlikėja yra vienintelė pramogų pasaulio atstovė, kuri su septyniolikta vieta pateko į dvidešimtuką.

Neseniai sužadėtuves atšaukusi Kolumbijos aktorė S.Vergara užėmė 32 vietą, o Holivudo aktorė A.Jolie su penkiasdešimta vieta vainikuoja penkiasdešimtuką.

Į sąrašą dar pateko Kolumbijos dainininkė Shakira ir ekstravagantiška JAV scenos šokiruotoja Lady Gaga, kurios atitinkamai užėmė 58 ir 67 vietas.

Visa sąrašas pateikiamas svetainėje www.forbes.com/power-women

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.