Rusijos Temidės tarnų pamėgta Turkija ir Italija tolsta

Į visus Rusijos teismus išsiųstas laiškas, kuriame Temidės tarnams patariama nevykti poilsio į šalis, kurios yra sudariusios su JAV sutartis dėl abipusio asmenų išdavimo, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, „Lietuvos ryto“ korespondentas Maskvoje

May 29, 2014, 8:05 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:09 AM

Prie Aukščiausiojo teismo Teismų departamento direktoriaus Aleksandro Gusevo laiško dar pridėtas ir tokių valstybių sąrašas – jų daugiau nei šimtas.

Tokiu būdu pati Rusija įvedė sankcijas beveik 40 tūkstančių savo piliečių: šalyje yra daugiau nei 23 tūkstančiai bendros jurisdikcijos, apie 4 tūkstančius arbitražo ir apie 7,5 tūkstančio taikos teisėjų.

Teismų departamento – organizacijos, turinčios spręsti finansinius teismų sistemos aprūpinimo klausimus, direktoriaus laiške draudimas teisėjams ilsėtis užsienyje grindžiamas dar balandžio mėnesį Užsienio reikalų ministerijos paskelbtu „Įspėjimu Rusijos piliečiams“.

Jame pranešama apie „nusistovėjusią Rusijos piliečių medžioklės praktiką“ kitose šalyse pagal JAV užklausą. Taip pat – apie JAV paskelbtą vadinamąjį Sergejaus Magnitskio sąrašą.

Į pastarąjį įtraukti 11 rusų teisėjų, kurie, amerikiečių nuomone, prisidėjo prie „Hermitage Capital“ auditoriaus S.Magnitskio, kuris buvo kaltinamas mokesčių vengimu, baudžiamojo persekiojimo ir mirties tardymo izoliatoriuje.

Balandžio pradžioje Europos Parlamentas rekomendavo Europos Vadovų Tarybai sudaryti ir savąjį sąrašą, o į jį taip pat įtraukti Rusijos teismų atstovus.

Teismų departamento rekomendacijas teismai kol kas sutiko be mitingų ir streikų.

Jie tikisi, kad griežti apribojimai palies tiktai tuos pareigūnus, kurie dirba su slapta informacija.

Pavyzdžiui, darbuotojus tų specialiųjų teismų padalinių, kuriuose nagrinėjamos bylos su žyma „Slaptai“.

Bet Teismų departamento darbuotojai neatsisako užsienio kelionių.

Dar gegužės mėnesio pradžioje – per švenčių dienas – valdininkai be problemų vyko ilsėtis į Turkiją ir Italiją, nors šios valstybės ir įtrauktos į sąrašą šalių, į kurias vykti Užsienio reikalų ministerija nerekomenduoja.

Anksčiau asmeninės kelionės į užsienį be vadovybės leidimo buvo uždraustos Federalinės saugumo tarnybos, Federalinės apsaugos tarnybos darbuotojams, Gynybos ministerijos karininkams, Vidaus reikalų ministerijos, Federalinės narkotikų kontrolės tarnybos ir Ypatingųjų situacijų ministerijos pareigūnams.

Neoficialiomis žiniomis, artimiausiu metu kitose šalyse nebus rekomenduojama ilsėtis ir likusioms šalies jėgos struktūroms – Tyrimų komiteto, Generalinės prokuratūros ir Federalinės muitinės tarnybos darbuotojams.

Rusijos Federacijos prezidento saugumo tarnyba jau rengia bendrąją tvarką, pagal kurią bus reglamentuojamas jėgos struktūrų ir teisėsaugos organų darbuotojų išvažiavimas. Tiksliau, draudimas išvažiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo