Ukraina skelbia apie atsikovotas teritorijas

Ukrainos vyriausybė vėl skelbia apie pergales kovoje su prorusiškais separatistais šalies rytuose, praneša agentūra AFP.

Ukrainos kariai varo prorusiškus kovotojus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos kariai varo prorusiškus kovotojus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 30, 2014, 2:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:59 AM

Vyriausybiniai daliniai „visiškai“ išvarė kovotojus iš dalies Rytų Ukrainos, penktadienį žurnalistams sakė gynybos ministras Michailas Kovalas. Jo teigimu, Ukrainos kariai kontroliuoja dalį Donecko regiono bei Luhansko srities šiaurinę dalį.

Ministro duomenimis, nuo karinės operacijos balandžio viduryje pradžios žuvo daugiau kaip 20 Ukrainos kareivių.

Ketvirtadienį prorusiški separatistai Ukrainos Rytuose numušė karinį sraigtasparnį ir pražudė 14 karių. Savaitės pradžioje, be to, nuožmūs mūšiai vyko dėl Donecko oro uosto, kurį vyriausybinės pajėgos antradienį atsikovojo.

Tęs kovą su separatistais

Ukrainos laikinasis gynybos ministras M.Kovalas pažadėjo tęsti operaciją prieš separatistus, praneša „Reuters“.

Kalbėdamas po tragiško ketvirtadienį įvykusio sraigtasparnio numušimo, M.Kovalas pranešė, jog Ukrainos kariuomenei patikėta „grąžinti taiką ir tvarką visuose regionuose“. Ministras dar kartą pakartojo šalies valdžios kaltinimus Maskvai Donecke ir Luhanske vykdant „specialiąsias operacijas“ ir paskelbė kovines užduotis vykdysiantis tol, kol pasienio regionuose „prasidės normalus gyvenimas ir taika“.

Reikalauja visiškai atitraukti karius

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis pareikalavo Rusijos visiškai atitraukti savo karius nuo Ukrainos sienos. Tai jis pareiškė kalbėdamas su žurnalistais lėktuve, kuriuo skrido į saugumo konferenciją Singapūre.

Pasak Ch.Hagelio, tūkstančiai kareivių jau išvesta iš pasienio. Tačiau tūkstančiai jų dar likę. „Jie nėra ten, kur turėtų būti. Turi būti atitraukti visi daliniai“, – reikalavo Ch.Hagelis.

Vakarai kaltina Rusiją prisidedant prie padėties Ukrainoje destabilizavimo ir remiant prorusiškus separatistus. Maskva tai neigia.

Rusų karių sutelkimas pasienyje sukėlė būgštavimus, kad Maskva gali rengtis karinei intervencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.