Buvusi Latvijos prezidentė: „V. Putinas peržengė visas ribas“

Buvusi Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga LNT laidoje „900 sekundžių“ pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „peržengė visas ribas“. 

Vaira Vykė-Freiberga nekels savo kandidatūros naujuose rinkimuose.<br>Reuters nuotr.
Vaira Vykė-Freiberga nekels savo kandidatūros naujuose rinkimuose.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:42 AM

„Paveikslas tapo aiškus, kai su Rusija ir V.Putinu bendradarbiauti norėję Vakarų politikai turėjo pripažinti, kad jis yra „problemiškas“, - teigė V.Vykė-Freiberga, pridūrusi, kad Rusijos prezidento požiūris į tarptautinius santykius radikaliai skiriasi nuo tarptautinėje visuomenėje vyraujančių standartų. 

Buvusi Latvijos vadovė pabrėžė, kad šalies narystė NATO ginkluotąsias pajėgas privertė prisiimti tam tikrus įsipareigojimus bei sustiprino Latvijos gynybinius pajėgumus. 

„Jei Latvija nebūtų NATO narė, ji negalėtų nei pati apsiginti, nei prašyti kitų valstybių pagalbos. Latvijos narystė NATO privertė sustiprinti gynybinius pajėgumus“, - kalbėjo V.Vykė-Freiberga. 

Buvusi Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga neplanuoja dar kartą pretenduoti į šalies vadovo postą.

TV laidoje „900 sekundžių“ pareiškė V.Vykė-Freiberga, ji neketina „dar kartą bristi į tą pačią upę“.

Buvusi Latvijos vadovė pabrėžė, kad ji galėtų pretenduoti, bet tiesiog to nenori. Dabar ji pagaliau atsakė žmonėms, kuriems kelia nerimą jos galimas sugrįžimas į politiką. „Man patinka juos erzinti“, - sakė V.Vykė-Freiberga.

Gimusi Rygoje 1937 metų gruodžio 1-ąją, V.Vykė-Freiberga su šeima Antrojo pasaulinio karo pabaigoje pasitraukė į Vokietiją, o iš ten - į Maroką ir Kanadą, kurioje mokėsi ir tapo psichologijos profesore.

Į Latviją ji grįžo 1998-aisiais, kai šalis jau septynerius metus buvo nepriklausoma. Ji atsisakė Kanados pilietybės, kad galėtų siekti prezidento posto 1999-aisiais.

Antrąją Latvijos prezidento kadenciją V.Vykė-Freiberga baigė 2007-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.