Į nužudyto paauglio laidotuves Jeruzalėje susirinko tūkstančiai

Į neaiškiomis aplinkybėmis nužudyto palestiniečių paauglio Mohammedo Abu Khadeiro laidotuves Rytų Jeruzalėje susirinko tūkstančiai asmenų, informuoja „Euronews“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2014, 8:16 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:37 AM

16-metis paauglys buvo pagrobtas trečiadienį netoli tėvo dirbtuvių, o po kelių valandų apdegę M. Abu Chadeiro palaikai buvo aptikti Jeruzalės miške. Įtariama, kad jaunuolis galėjo būti nužudytas keršijant už trijų izraeliečių paauglių pagrobimą ir nužudymą. Palestiniečio mirtis įžiebė dvi dienas trukusį smurtą tarp palestiniečių radikalų ir Izraelio saugumo pajėgų.

Rūpintis saugumu laidotuvių metu buvo sutelktos milžiniškos saugumo pajėgos, 16-mečio karstas buvo uždengtas Palestinos vėliava, o ceremonijoje dalyvavę palestiniečiai nužudytąjį vadino „kankiniu“.

Palestinos savivaldos prezidentas Mahmoudas Abbasas dėl žiaurios žmogžudystės apkaltino žydų naujakurius Vakarų Krante ir teigė, kad „Izraelis privalo nubausti kaltuosius, jei tikrai nori taikos“. Išpuolį pasmerkė ir Izraelio prezidentas Shimonas Peresas bei JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.